Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bitva tří trailerů


ikona
imf
čínský film
 

Letos se Oscaři musejí chtě nechtě obejít bez létajících gerojů s ostrými meči (Warlords jsou podle všeho jen taková béčková řezačka, která má náhodou dobré obsazení :), ale nemyslete si, že asijští šikulové usnuli na vavřínech, do roku 2008 napochodují hned tři vážní kandidáti a čínská výběrová komise tak dostane pořádně zabrat. Dodnes sice nechápu, proč Akademie tolik protěžuje čínské mečovice a víceméně ignoruje korejské válečné filmy, ale jsou holt záhady mezi nebem a zemí, které nám není souzeno vyřešit. Pojďme se raději podívat na start, naši závodníci už stojí v blocích.

Three Kingdoms: Resurrection of the Dragon

Snímek nevybouřeného akčňáka Daniela Lee (Dragon Squad, Black Mask) je velkorozpočtovou adaptací čínské klasiky Romance of Three Kingdoms, má hvězdné obsazení (Andy Lau, Maggie Q, Sammo Hung) a rozpočet 25 milionů dolarů, což znamená obrovské kulisy, spoustu vojáků a akční scény jako víno. Snad. Daniel Lee není zrovna kamarád do nepohody, když přijde na kostýmní drama, ale právě proto by do žánru mohl vnést trochu svěžího vichru. Trailer zatím vypadá hodně béčkově, ale možná byste po něm dali filmu zelenou, zvlášť po strnule vypadajícím Red Cliff. Navíc se v hlavní roli objevuje Andy Lau a tomu klukovi se daří ve všem na co sáhne. (trailer)

Red Cliff

Slavný a všemi útrapami stíhaný projekt Johna Woo má taktéž vysoký rozpočet, spoustu hvězd a vojáků a... překvapivě stejný námět. Vychází taktéž z Romance of Three Kingdoms, ale protože ta kniha má tisíce stránek, je dost možné, že se filmy budou krýt jen z části. Woo se soustředí na slavnou bitvu u Rudého útesu. Film stál neuvěřitelných (na čínské poměry, nejdražší byly doposud filmy Zhang Yimoua - Hrdina a Klan létajících dýk s rozpočty kolem čtyřiceti milionů) 80 milionů a choreografii zajistil Corey Yuen, který se většinou pachtí spíš s moderními akčňáky (např. Kurýr nebo DOA). Film je tak dlouhý, že bude uveden nadvakrát a slibuje realistické pojetí celého konfliktu, což zní a zatím i vypadá nudně. První trailer hodně připomíná Harkovo fiasko jménem Sedm mečů. Přijdeme o další čínskou legendu nebo nám Woo ještě ukáže zač je toho loket? Nezbývá než doufat v to druhé. (trailer)

An Empress and the Warriors

A tím třetím vzadu je dnes Donnie Yen! Další historické drama, ve kterém pan Megavazba (Yen) pomáhá krásné císařovně udržet vládu nad zemí, byste ale neměli odepisovat předem, protože za kameru se postavil asijský ďábel Ching Siu-Tung. Jeho choreografii jste mohli vidět třeba v Hrdinovi, ale když stojí za kamerou, většinou se kašle na vypiplané kulisy, protože všechny vezmou za své v divokých akčních scénách. Navíc bude Siu-Tung na choreografii pracoval s Yenem, což by mohlo přinést zajímavé výsledky. Trailer vypadá nejdynamičtěji a také nejzápadněji ze všech tří jmenovaných, což by mu sice mohlo uškodit při případném výběru do širších nominací, ale na druhou stranu to také znamená, že je na co se těšit. (trailer)

Pokud vás nezajímají souboje o sošky, můžete si počkat třeba na thajský film Chocolate, který představí dívčí verzi Tonyho Jaa (buďte připraveni na to, že děj bude zase nulový a půjde jen o akci), pak tu máme kung-fu basketbal (Kung-fu Dunk) a lakros (Shaolin Girl) a v Thajsku se do kin snad dostane i tolik očekávaný Ong-Bak 2 (zatím žádné ukázky). I letos bude prostě v asijských končinách veselo a my se budeme snažit vám to nejzajímavější zprostředkovat. Každopádně se modlete, aby Forbidden Kingdom s Jackiem a Jetem za něco stál, protože Jet bude prý celý letošní rok věnovat charitativní činnosti, takže nebude moci svůj případný hřích odčinit. Což by znamenalo, že bychom na něj nadávali dnem i nocí. :)

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (26)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace