Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Mendes se vrací ke komediím


ikona
imf
sam mendes
 

Americká krása, Road to Perdition, Mariňák. Těžko hledat odlišnější filmy a žánry. A přesto je spojuje jediné jméno. Sam Mendes má pověst režisérského chameleona, takže asi nikoho nepřekvapí, že jeho nejnovější snímek Revolutionary Road, který se momentálně nachází v postprodukci, je retrodramatem o mladém páru na předměstí Connecticutu, jenž je konfrontován nejen s výchovou dvou dětí, ale také s překotnými událostmi, které se kolem nich začínají valit snad až příliš dusivým tempem. Film vychází z bestselleru Roberta Yatese a v hlavní roli se objevuje Leonardo DiCaprio a Kate Winslet.

O snímku už jste pravděpodobně slyšeli (vzhledem k oscarovým ambicím má však premiéru až v prosinci letošního roku), ostatně na web prosákly i zprávy o Mendesově dalším filmu, tentokrát adaptaci velkého britského románu Middlemarch, ve kterém autor i divák zabloudí do devatenáctého století. 912 stránek zní nekonečně, o to smutnější je, že Mendes momentálně odložil projekt do šuplíku a hodlá se věnovat čistě komediálnímu žánru. Uhranul mu totiž scénář Davea Eggerse (spolu se Spikem Jonzem sepsal chystaný "rodinný" film Where the Wild Things Are) s názvem This Must Be the Place. Děj se točí kolem mladého páru s dítětem, který křižuje celou Ameriku, aby našel to nejlepší místečko k zapuštění kořenů. Měla by to být odlehčená komedie a jasno už je i o hercích - v hlavních rolích se objeví John Krasinski (The Office) a Maya Rudolph (50x a stále poprvé). Nějak nevím, co přesně od toho čekat, ale Mendesovi zatím bezmezně věřím (dva geniální filmy, jeden velmi nadprůměrný), takže se na tenhle roadtrip začínám těšit.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace