Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Modré úplatky?


ikona
st39.6
 

Je to něco přes týden, co Warneři a její dceřinné společnosti přešli pod modrou placku a od té doby se věci začaly hýbat tím správným směrem. New Line a HBO potvrdily svou modrou exkluzivitu, v Paramountu a Universalu mají zjevně nutkání přejít alespoň k neutralnímu postoji (ačkoliv to popírají) a Warneři začali přesouvat data premiér svých HD-DVD titulů (to je to slibované upřednostňování modré, než vyprchají všechny červené smlouvy).

Jaký že byl důvod Warneráckého přechodu? Byla to prodejnost disků a potřeba ukončit válku dřív, než trhu opravdu ublíží (pozdě...). Podle tohoto článku to ale bylo trochu jinak: Warneři původně měli v plánu přejít na červenou, pokud se s nimi spolčí alespoň ještě jedno studio. Tím měl být 20th Century Fox, který měl dlouhodobé výrobní problémy (a minulý rok prakticky nic nevydal, až letos se vzpamatoval). Obě studia ale (prý) na poslední chvíli od Sony obdržela finanční injekce - Fox za to, že zůstane modrý inkasoval 120 milionů dolarů a Warneři za odchod od HD-DVD rovnou 500 milionů. Zní to trochu jako přehnaná konspirační teorie, ačkoliv všichni víme, že v téhle válce jsou velké peníze. Foxové jsou známí tím, že to trochu hrotí s ochranou svých filmů - od samotného začátku vyžadují regionální kódování (které HD-DVD nemá...) a dlouho čekali na další obranu proti pirátům - BD+ (které bylo samozřejmě po pár dnech prolomeno). Už jen proto se zdá dost nepravděpodobné, že by Foxové přemýšleli o přechodu. U Warnerů je to jinak, ti by přechodem k HD-DVD dost vyrovnali válku. Zprvu by ji pouze protáhli, nakonec by ale zřejmě skončila ve prospěch červených. Takže tady ony spekulace alespoň částečně dávají smysl. Jsou pravdivé? Vyjádřete se v komentářích.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (29)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace