Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Del Toro žadoní o Pottera...


ikona
imf
guillermo del toroharry potter
 

Můžete si vybrat, buď si dnes přečtete znovu o tom, že Hollywood je v plamenech a Oscaři v ohrožení, nebo znovu o tom, že Guillermo Del Toro by si hrozně rád natočil sedmého Harryho Pottera. Víte co? Vybereme za vás a protože Del Tora máme radši než pozlacené sošky, které nám nikdo nikdy nedá, je výsledek celkem jasný. O Del Torově vášni pro rozčepýřeného čaroděje se mimochodem mluví už od třetího dílu, kdy se rozhodovalo mezi ním a Cuarónem. Del Toro tehdy přiváděl na svět prvního Hellboye a to byl přeci jenom srdcový projekt, takže milostivě ustoupil. To však neznamená, že je s Potterem jednou provždy hotov.

Někteří fanoušci by si na druhou stranu přáli, aby sérii dotlačil do cíle David Yates (režisér pátého a šestého dílu), jiní zase namítnou, že Del Toro sází k filmům béčkové triky bez ohledu na rozpočet (na druhou stranu s velkým rozpočtem zvládá měřítko, které je takřka nedostižné... v oblasti efektnivních šetřílků bych ho přirovnal k Jacksonovi při natáčení LOTRa). Tohle už by si ale producenti od Warnerů jistě pohlídali, nehledě na to, že Potterové měli s trikovou stránkou vždycky problém, Del Toro je však narozdíl od Newella a Yatese mnohem vizuálněji založený, což by mohlo pomoci akčním scénám, které se v posledním díle nacházejí. A o tom, že s herci pracovat umí, jste se mohli předsvědčit v jeho španělských filmech (např. Faunův labyrint).

Jenže to všechno visí spíš na Warnerech, nikoliv na věčně vytíženém Del Torovi, který se ke všemu hlásí a všechno si chce osahat. Do Faunova labyrintu a staršího Blade II sice hodně "dělalo" New Line, takže nějakou historii se studiem Del Toro má, ale jsou tu i britské vlivy a Potter je v tomhle trochu jako Bond. Nikdy nevíte, kdo si co prosadí a když se J.K. Rowling špatně vyspí, skončíme se Shawnem Levym na krku. Takže Del Torovy modlitby berte jen jako takové lehké rozptýlení. A proboha nepište už do diskuze, že by to měl režírovat Michael Bay. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace