Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Další zbytečné pokračování


ikona
imf
patrick lussiersequelwhite noise 2: the light
 

Je to jak na běžícím pásu a teď se dostáváme k sequelu s cedulkou "starší brácha vydělal 92 milionů, takže nafoukaní recenzenti si můžou trhnout psacím strojem". Abychom to však uvedli na pravou míru, minimálně půlce naší redakce se White Noise docela líbil (v rámci žánru) a pohnojil si to u nás jen křečovitým závěrem. K čemu nám ale bude druhý díl, který přinejlepším jen zopakuje již viděné. Jednička se mohla chlubit celkem originální dramatizací E.V.P., fenoménu elektronického hlasu, který loví ve svých rádiích a televizích tisíce Američanů (v Evropě je tenhle "koníček" vcelku neznámý). Všichni si možná vzpomínají na trailer, ve kterém byly použity "autentické" nahrávky skutečných duchů.

A ještě o jedno se mohl první film opřít, o persónu Michaela Keatona v hlavní roli. Původní Batman má sice svoje nejslavnější roky už dávno za sebou, ale pořád lepší mít v hlavní roli vyhaslou celebritu, než neobjeveného televizního thymoliňáka, jak to asi dopadne ve druhém díle, který dostal na starosti Patrick Lussier (Dracula 2000). Režisér prvního filmu, Geoffrey Sax se totiž díky úspěchu svého dítka vyšplhal až k adaptaci knížky Stormbreaker od Anthonyho Horowitze (bestseller přeložený do 28 jazyků), kde si zašpásuje s Ewanem McGregorem.

Lussier se pro změnu konečně vyhne upířímu opojení (režíroval nejen Draculu 2000, ale i jeho videosequely) a zabředne do jiného hororového subžánru. Dvojka bude o rodině, které je souzeno zemřít během autonehody, hlava rodiny však zázrakem přežije a zjistí, že je obdařena zvláštní schopností (něco jako Dařbuján, ten ale E.V.P. nepotřeboval) - umí vycítit, kdo má odejít na onen svět, stačí aby se naladil na ten správný kanál. Brzy však zjistí, že smrt si nenechá kecat do řemesla a že dobré skutky mohou mít nedobré následky.

Je to neuvěřitelný kopírák prvního filmu (jsem zvědav jestli se tu alespoň trochu dovysvětlí to absurdní finále jedničky) a pravověrní příznivci skutečného E.V.P. budou zřejmě skákat z oken, až uvidí, co všechno lze přikrášlit (až uvidíte dokument o jejich práci, který se nachází i na českém DVD vydání White Noise, pochopíte ;), ale co naděláte. Můžete proti tomu protestovat, můžete s tím nesouhlasit, ale hollywoodské dolárky se budou vesele sypat dál. A tohle je pořád ještě lepší než úvahy o pokračování Punishera. White Noise 2: The Light se začne natáčet na jaře ve Vancouveru.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace