Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Na vlastní nebezpečí: Trailer

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
Potom ještě Příběhy obyčejného šílenství, ale ty už jsou myslím z toho serveru smazané. Pak taky Duše jako kaviár (to už je tak starý, že si ani nepamatuju, jestli ten trailer byl dobrej nebo špatnej) a Účastníci zájezdu (nerad bych k tomuhle dílku sváděl debatu, protože to byl prostě trailer v duchu filmu. Svůj účel myslím splnil, Moviezone ho - možná po právu - strhala, ale pořád dopadl lépe než Na vlastní nebezpečí ;-)). Teď jsem dodělal další dva, ale neprozradím které. S tím počkám, až tady na ně budou recenze. Nebo spíš počkám, až mě zase Psema nazve amatérem. A u toho jednoho se snad raději nepřiznám vůbec :-)
Jen ještě upozorňuju, že u ničeho z toho jsem nedělal teasery (zdá se to jako detail, ale pro mě důležitý).
77170
Potom ještě Příběhy obyčejného šílenství, ale ty už jsou myslím z toho serveru smazané. Pak taky Duše jako kaviár (to už je tak starý, že si ani nepamatuju, jestli ten trailer byl dobrej nebo špatnej) a Účastníci zájezdu (nerad bych k tomuhle dílku sváděl debatu, protože to byl prostě trailer v duchu filmu. Svůj účel myslím splnil, Moviezone ho - možná po právu - strhala, ale pořád dopadl lépe než Na vlastní nebezpečí ;-)). Teď jsem dodělal další dva, ale neprozradím které. S tím počkám, až tady na ně budou recenze. Nebo spíš počkám, až mě zase Psema nazve amatérem. A u toho jednoho se snad raději nepřiznám vůbec :-) Jen ještě upozorňuju, že u ničeho z toho jsem nedělal teasery (zdá se to jako detail, ale pro mě důležitý).
0 0
reagovat
dik
77162
dik
0 0
reagovat
Gorecki: V bidne kvalite tu mame myslim Roming a urcite Vaclava.
77161
Gorecki: V bidne kvalite tu mame myslim Roming a urcite Vaclava.
0 0
reagovat

Ringo

mozem niekde vidiet aj tvoje dalsie trailery?
77159
mozem niekde vidiet aj tvoje dalsie trailery?
Ringo
0 0
reagovat
Ano, možná je milion takových příkladů, ale proti nim několik milionů jiných, co to vyvracejí. Když to trochu zjednoduším, tak když pokud z Vratných lahví jakékoliv repliky a seřadís je nějak za sebe, těžko to bude působit trapně. Zatímco když vezmeš z Na vlastní nebezpečí jakékoliv repliky (i ty nejméně dementní), trapný to bude pořád. Teoreticky je možný, že když se na to najme několik geniálních lidí a ti se s tím budou měsíc mořit, něco kloudnýho z nich vyleze, ale taková snaha za to nikomu nestojí (niceméně nic nerání nikomu z vás si časem ten film obstarat a o něco takovéh ose pokusit).
Ale asi už jsme opravdu v trochu patové situaci. Já mám stejný zájem na tom, aby se v Čechách dělaly lepší trailery jako vy. A přesto se ve spoustě věcí neshodneme.
77153
Ano, možná je milion takových příkladů, ale proti nim několik milionů jiných, co to vyvracejí. Když to trochu zjednoduším, tak když pokud z Vratných lahví jakékoliv repliky a seřadís je nějak za sebe, těžko to bude působit trapně. Zatímco když vezmeš z Na vlastní nebezpečí jakékoliv repliky (i ty nejméně dementní), trapný to bude pořád. Teoreticky je možný, že když se na to najme několik geniálních lidí a ti se s tím budou měsíc mořit, něco kloudnýho z nich vyleze, ale taková snaha za to nikomu nestojí (niceméně nic nerání nikomu z vás si časem ten film obstarat a o něco takovéh ose pokusit). Ale asi už jsme opravdu v trochu patové situaci. Já mám stejný zájem na tom, aby se v Čechách dělaly lepší trailery jako vy. A přesto se ve spoustě věcí neshodneme.
0 0
reagovat
Ringo: Ty to obracíš. Já říkám, že americkým traierům (když už jsi je vytáhl) se to maskování často daří. A proto tu vedeme celou tuhle debatu, protože se snažíme dopátrat, proč tomu u nás také tak není. Nutno říci, že už jsi toho hodně osvětlil a díky ti za to, ale dokud se to prostě nezlomí, budeme na ty trailery nadávat dál.
77136
Ringo: Ty to obracíš. Já říkám, že americkým traierům (když už jsi je vytáhl) se to maskování často daří. A proto tu vedeme celou tuhle debatu, protože se snažíme dopátrat, proč tomu u nás také tak není. Nutno říci, že už jsi toho hodně osvětlil a díky ti za to, ale dokud se to prostě nezlomí, budeme na ty trailery nadávat dál.
0 0
reagovat

Ringo

Teď jsi řekl neskutečnou ale neskutečnou koninu. Na špatný film se přece dá udělat mnohem lepší trailer než na dobrý film. Zahraničních příkladů jsou milióny8)
77135
Teď jsi řekl neskutečnou ale neskutečnou koninu. Na špatný film se přece dá udělat mnohem lepší trailer než na dobrý film. Zahraničních příkladů jsou milióny*8)*
Ringo
0 0
reagovat
KarelR: Čtu tu větu už posedmé a myslím si stále totéž. Chceš snad říct, že u amerických trailerů vždy dokáží (ne)kvality samotného filmu zamaskovat? Že třeba nepoznáš, jestli bude komedie vtipná, nebo trapná? Málokdy. A to jsou to machři, co dělají desítky upoutávek ročně (v Čehách se i ten nejaktivnější dostane tak ke třem ž čtyřem za rok).
Já jsem se s tím nesmířil, samozřejmě bych někdy rád ze srčky udělal super trailer, ale prostě to budˇneumím nebo to nejde. A třeba to, že jsem tu kdysi dávno napsal, že Na vlastní nebezpečí si lepší trailer snad ani nezaslouží a že jsem mu nevěnoval tolik péče jako jindy, jsme nemysle tak, že bych ho odflákl, ale že jsem mu věnoval třeba "jen" 80 procent úsilí než traileru předchozímu. A nemyslím, že přidáním dalších 20 procent by se něco vylepšilo.
77134
KarelR: Čtu tu větu už posedmé a myslím si stále totéž. Chceš snad říct, že u amerických trailerů vždy dokáží (ne)kvality samotného filmu zamaskovat? Že třeba nepoznáš, jestli bude komedie vtipná, nebo trapná? Málokdy. A to jsou to machři, co dělají desítky upoutávek ročně (v Čehách se i ten nejaktivnější dostane tak ke třem ž čtyřem za rok). Já jsem se s tím nesmířil, samozřejmě bych někdy rád ze srčky udělal super trailer, ale prostě to budˇneumím nebo to nejde. A třeba to, že jsem tu kdysi dávno napsal, že Na vlastní nebezpečí si lepší trailer snad ani nezaslouží a že jsem mu nevěnoval tolik péče jako jindy, jsme nemysle tak, že bych ho odflákl, ale že jsem mu věnoval třeba "jen" 80 procent úsilí než traileru předchozímu. A nemyslím, že přidáním dalších 20 procent by se něco vylepšilo.
0 0
reagovat
"Ty si opravdu stále myslíš, že na špatný film se dají dělat stejně kvalitní trailery jako na dobrý film?"

Krásná věta, přečti si jí po sobě ještě jednou a pak přiznej, že to je blábol. Na tomhle se asi rozcházíme zásadně a samozřejmě si vyargumentuješ pravdu ty, protože jsi z branže. Nikdo neřekl, že je Silencův trailer bezchybný nebo něco podobného, ale to předmětem téhle debaty taky být nemělo. Že do toho taháš ten původní trailer na Lahve už je mimo úplně.

A to, že lidé poznají špatný český film z traileru je přesně to, co by se podle mě dít nemělo. Že to bereš jako výchozí bod a asi jsi se smířil s tím, že se to nezmění, je docela smutné. Je fajn, že ti přijde, že "snesitelnost formy" v Silencově traileru nefunguje, ale najdou se lidé, kteří si myslí pravý opak.

Nevím, kam se v téhle debatě můžeme ještě dobrat, takže se asi sejdeme u příštího českého traileru, kde se si to celé zopakujeme... že.
77124
"Ty si opravdu stále myslíš, že na špatný film se dají dělat stejně kvalitní trailery jako na dobrý film?" Krásná věta, přečti si jí po sobě ještě jednou a pak přiznej, že to je blábol. Na tomhle se asi rozcházíme zásadně a samozřejmě si vyargumentuješ pravdu ty, protože jsi z branže. Nikdo neřekl, že je Silencův trailer bezchybný nebo něco podobného, ale to předmětem téhle debaty taky být nemělo. Že do toho taháš ten původní trailer na Lahve už je mimo úplně. A to, že lidé poznají špatný český film z traileru je přesně to, co by se podle mě dít nemělo. Že to bereš jako výchozí bod a asi jsi se smířil s tím, že se to nezmění, je docela smutné. Je fajn, že ti přijde, že "snesitelnost formy" v Silencově traileru nefunguje, ale najdou se lidé, kteří si myslí pravý opak. Nevím, kam se v téhle debatě můžeme ještě dobrat, takže se asi sejdeme u příštího českého traileru, kde se si to celé zopakujeme... že.
0 0
reagovat
Jestli by nebylo lepší se u těch špatný filmů na trailer úplně vykašlat a zaměřit se jenom na teaser a TV spoty. Nic lepšího, než spolupráci s Novou z marketingového hlediska asi stejně neexistuje, a alespoň nebude trpět to umělecké. :)
77121
Jestli by nebylo lepší se u těch špatný filmů na trailer úplně vykašlat a zaměřit se jenom na teaser a TV spoty. Nic lepšího, než spolupráci s Novou z marketingového hlediska asi stejně neexistuje, a alespoň nebude trpět to umělecké. :)
0 0
reagovat
"Svádím" to na film? Ty si opravdu stále myslíš, že na špatný film se dají dělat stejně kvalitní trailer jako na dobrý film? V tom případě už nemá cenu se o tom dál bavit. Navíc nechápu, o čem zase mluvíš... já už tady dávno (několik týdnů) trailer na Na vlastní nebezpečí neobhajuju, teď řešíme úplně jiný trailer. A nikde jsem neřekl nic otom, že atmosféra není důležitá. Naopak, tvrdil jsem, že i ten originální trailer na VL měl pro mě lepší atmosféru než ten Silencův, nic víc. To, jestli dává trailer smysl je podle mě tak zhruba na stejné úrovni.

A je přeci celkem logické a běžné, že když je nový český film hrůza, poznají to lidé i z traileru.

A taky v tomto případě neargumentuju žádným sexem ani známejma ksichtama. Celiu dobu mluvím právě o té tebeou zmiňované "snesitelnosti formy". A z toho hlediska visím v Silencově díle velmi vážné chyby, které nejen že způsobují dílčí nejasnosti, ale celý ten výsledek kazí.
77118
"Svádím" to na film? Ty si opravdu stále myslíš, že na špatný film se dají dělat stejně kvalitní trailer jako na dobrý film? V tom případě už nemá cenu se o tom dál bavit. Navíc nechápu, o čem zase mluvíš... já už tady dávno (několik týdnů) trailer na Na vlastní nebezpečí neobhajuju, teď řešíme úplně jiný trailer. A nikde jsem neřekl nic otom, že atmosféra není důležitá. Naopak, tvrdil jsem, že i ten originální trailer na VL měl pro mě lepší atmosféru než ten Silencův, nic víc. To, jestli dává trailer smysl je podle mě tak zhruba na stejné úrovni. A je přeci celkem logické a běžné, že když je nový český film hrůza, poznají to lidé i z traileru. A taky v tomto případě neargumentuju žádným sexem ani známejma ksichtama. Celiu dobu mluvím právě o té tebeou zmiňované "snesitelnosti formy". A z toho hlediska visím v Silencově díle velmi vážné chyby, které nejen že způsobují dílčí nejasnosti, ale celý ten výsledek kazí.
0 0
reagovat

Ringo

Takže to svádíš na film, stejně se ti to nelíbí a důležitější než atmosféra (ať už jakákoliv) je pro tebe, aby to dávalo smysl. Hm, to jsme to dopracovali.
Je lepší, když si u traileru v kině lidi řeknou, že je to bude další česká hrůza nebo když je to konečně trochu vezme (jako třeba Bobule). A teď se na minutu zkus odklonit od argumentů, že lidem stačí, když uviděj náznak sexu a zjistěj, že v tom bude hrát někdo známej. Já tu mluvím o snesitelnosti formy.
77109
Takže to svádíš na film, stejně se ti to nelíbí a důležitější než atmosféra (ať už jakákoliv) je pro tebe, aby to dávalo smysl. Hm, to jsme to dopracovali. Je lepší, když si u traileru v kině lidi řeknou, že je to bude další česká hrůza nebo když je to konečně trochu vezme (jako třeba Bobule). A teď se na minutu zkus odklonit od argumentů, že lidem stačí, když uviděj náznak sexu a zjistěj, že v tom bude hrát někdo známej. Já tu mluvím o snesitelnosti formy.
Ringo
0 0
reagovat
Jajar: To je právě ten velký problém, vedoucí k mnoha nedorozuměním. Prvotní funkcní trailerů není, aby z něj byli nadšeni hardcoroví filmoví fanoušci, ale aby nalákal do kina i obyčejnější lidi. A já sám se považuju za relativně náročného diváka, ale na takovou depresi, jakou z Vratných lahví udělal Silence, bych asi nešel. Nepotřebuju mít z traileru dojem komedie bez hlubšího smyslu, samozřejmě raději bych komedii s hlubším smyslem. Ale tohle není ani komedie ani to nemá ten hlubší smysl. Ten trailer nevystihuje dokonale ani ten příběh pětašedesátníka - mmám pocit, že jsem to posal docela podrobně.
Pumiix: To jsem vlastně trochu odpověděle i tobě. Ta hudba to posuvá žánrově jinam, než chtěli tvůrci i producenti mít. Znovu připomínám: Trailer je reklama!
KarelR: Proč jsou takový rozbory k ničemu? Byl bys spokojenější, kdybych jen napsal, že se mi ten trailer nelíbí? Tomu fakt nerozumím. Ty pravidla nejsou žádný "naše pravidla". Prostě mi ten trailer nedával smysl a nedával by mi ho ani kdybych v životě nic nesetříhal. A srovnávat trailer na Svěráka a Renče je trochu nefér. Opravdu je VELKÝ rozdíl ve výchozím materiálu. Takže bych si dal pozor se zobecňováním, že Vratné lahve jsou typický český film. A ten oficiální trailer podle tebe atmosféru neměl? Jestli je ten trailer "o třídu výš než ty šílenosti z poslední doby", tak hlavně proto, že VL jsou mnohem lepší film (ač mě osobně velmi zklamal). A poslední poznámka: to, že si to Silence střihnul jen tak z nudy, beru na vědomí, ale nevím, co to s tím má společného. Já bych se do toho tak nenavezl, kdybyste to všichni nezačali tak strašně vyzdvihovat.
rcorp: Sorry, nevěděl jsem, že se to tu už někde probíralo, škoda, že IMF nehodil link i na tu diskusi. Ale to už je jedno. O žádných velkých projekcíh trailerů v ČR jsem neslyšel. Spíš se to testuje na nejbližším okruhu lidí (což je ale pochopitelně nebezpečné, protože ti lidé často o filmu leccos vědí). S tím Michálkem máš naprostou pravdu, tvůj dojem sdílím.
77101
Jajar: To je právě ten velký problém, vedoucí k mnoha nedorozuměním. Prvotní funkcní trailerů není, aby z něj byli nadšeni hardcoroví filmoví fanoušci, ale aby nalákal do kina i obyčejnější lidi. A já sám se považuju za relativně náročného diváka, ale na takovou depresi, jakou z Vratných lahví udělal Silence, bych asi nešel. Nepotřebuju mít z traileru dojem komedie bez hlubšího smyslu, samozřejmě raději bych komedii s hlubším smyslem. Ale tohle není ani komedie ani to nemá ten hlubší smysl. Ten trailer nevystihuje dokonale ani ten příběh pětašedesátníka - mmám pocit, že jsem to posal docela podrobně. Pumiix: To jsem vlastně trochu odpověděle i tobě. Ta hudba to posuvá žánrově jinam, než chtěli tvůrci i producenti mít. Znovu připomínám: Trailer je reklama! KarelR: Proč jsou takový rozbory k ničemu? Byl bys spokojenější, kdybych jen napsal, že se mi ten trailer nelíbí? Tomu fakt nerozumím. Ty pravidla nejsou žádný "naše pravidla". Prostě mi ten trailer nedával smysl a nedával by mi ho ani kdybych v životě nic nesetříhal. A srovnávat trailer na Svěráka a Renče je trochu nefér. Opravdu je VELKÝ rozdíl ve výchozím materiálu. Takže bych si dal pozor se zobecňováním, že Vratné lahve jsou typický český film. A ten oficiální trailer podle tebe atmosféru neměl? Jestli je ten trailer "o třídu výš než ty šílenosti z poslední doby", tak hlavně proto, že VL jsou mnohem lepší film (ač mě osobně velmi zklamal). A poslední poznámka: to, že si to Silence střihnul jen tak z nudy, beru na vědomí, ale nevím, co to s tím má společného. Já bych se do toho tak nenavezl, kdybyste to všichni nezačali tak strašně vyzdvihovat. rcorp: Sorry, nevěděl jsem, že se to tu už někde probíralo, škoda, že IMF nehodil link i na tu diskusi. Ale to už je jedno. O žádných velkých projekcíh trailerů v ČR jsem neslyšel. Spíš se to testuje na nejbližším okruhu lidí (což je ale pochopitelně nebezpečné, protože ti lidé často o filmu leccos vědí). S tím Michálkem máš naprostou pravdu, tvůj dojem sdílím.
0 0
reagovat

Ringo

Původní příspěvek a následující komentáře k tomu traileru jsou v diskuzi-kecárně od 24.09.2007 14:12:25.

A ještě dotaz ohledně chápání o co v tom traileru jde. Dělají se nějaké testovací projekce na lidech, kteří o tom filmu nic nevědí? Protože třeba u traileru na O rodičích a dětech jsem kromě základní linie otec-syn vůbec nepochopil o čem to je a kdo jsou ty postavy.
77082
Původní příspěvek a následující komentáře k tomu traileru jsou v diskuzi-kecárně od 24.09.2007 14:12:25. A ještě dotaz ohledně chápání o co v tom traileru jde. Dělají se nějaké testovací projekce na lidech, kteří o tom filmu nic nevědí? Protože třeba u traileru na O rodičích a dětech jsem kromě základní linie otec-syn vůbec nepochopil o čem to je a kdo jsou ty postavy.
Ringo
0 0
reagovat

Ringo

Aaach jo, tak přesně sem se Silence nechtěl dostat. Takovýhle "rozbory" trailerů jsou očividně k ničemu, když pak z toho vyrábíte nekoukatelný voloviny. Ten trailer na Lahve si Silence střihnul JEN TAK z nudy (což doufám bereš na vědomí) a nešlo mu o žádný ty vaše pravidla či co (tedy alespoň takhle jsem to pochopil já, když mi to říkal), ale snažil se jenom ukázat, že se dá i z českého filmu vykřesat něco atmosférického. Dlouhý začátek a úvod se se tu řešil bla, bla, bla, ale i přes to je ten trailer imho o třídu výš než ty šílenosti z poslední doby. To snad uznáš.
77078
Aaach jo, tak přesně sem se Silence nechtěl dostat. Takovýhle "rozbory" trailerů jsou očividně k ničemu, když pak z toho vyrábíte nekoukatelný voloviny. Ten trailer na Lahve si Silence střihnul JEN TAK z nudy (což doufám bereš na vědomí) a nešlo mu o žádný ty vaše pravidla či co (tedy alespoň takhle jsem to pochopil já, když mi to říkal), ale snažil se jenom ukázat, že se dá i z českého filmu vykřesat něco atmosférického. Dlouhý začátek a úvod se se tu řešil bla, bla, bla, ale i přes to je ten trailer imho o třídu výš než ty šílenosti z poslední doby. To snad uznáš.
Ringo
0 0
reagovat
2 Ringo: Prave ta depresivni hudba mi k tomu traileru od Silence sedne:+ kazdy ma svuj nazor :-)
77076
2 Ringo: Prave ta depresivni hudba mi k tomu traileru od Silence sedne*:+* kazdy ma svuj nazor :-)
0 0
reagovat

Ringo

Ono jde asi i o to, jak chápeš film. Pokud je to pro tebe jen komedie bez hlubšího smyslu, kde se hláškuje jak na běžícím pásu, chápu, že ti Silencův trailer nic neříká. Jenže mně se právě líbí, že se tam Silence nesnažil nacpat změť gegů a pojal to jemně, citlivě a poeticky. Příběh pětašedesátníka, kterej cítí, že v moderním světě už pro něj nezbylo místo. Ten trailer to vystihuje dokonale. Ale uznávám, že dovětek je maximálně dlouhej a kazí dojem;)
77075
Ono jde asi i o to, jak chápeš film. Pokud je to pro tebe jen komedie bez hlubšího smyslu, kde se hláškuje jak na běžícím pásu, chápu, že ti Silencův trailer nic neříká. Jenže mně se právě líbí, že se tam Silence nesnažil nacpat změť gegů a pojal to jemně, citlivě a poeticky. Příběh pětašedesátníka, kterej cítí, že v moderním světě už pro něj nezbylo místo. Ten trailer to vystihuje dokonale. Ale uznávám, že dovětek je maximálně dlouhej a kazí dojem*;)*
Ringo
0 0
reagovat
Sithlord: Proboha, co to jako je? Tak buď si ten trailer pusť a pak se mnou polemizuj, nebo prostě buď zticha. Opravdu máš pocit, že tvůj příspěvek o tom, jak jsem trapnej, má větší hodnotu, než ten můj?
77073
Sithlord: Proboha, co to jako je? Tak buď si ten trailer pusť a pak se mnou polemizuj, nebo prostě buď zticha. Opravdu máš pocit, že tvůj příspěvek o tom, jak jsem trapnej, má větší hodnotu, než ten můj?
0 0
reagovat

Sithlord

Zase to nepřeháněj.
77072
Zase to nepřeháněj.
Sithlord
0 0
reagovat

Ringo

Vypsal ses? Že ti to za to stojí chlape... Já sem Silencův trailer na VL neviděl, tudíž nemůžu říct zda máš pravdu....jen mě šokuje jakym zpusobem tu na sebe upozorňuješ a možná mi to přijde trochu trapný. Ale evidentně tě to baví, proč bys taky jinak psal nejdelší komentář v historii jakýkoliv diskuze na MZ...:D
77069
Vypsal ses? Že ti to za to stojí chlape... Já sem Silencův trailer na VL neviděl, tudíž nemůžu říct zda máš pravdu....jen mě šokuje jakym zpusobem tu na sebe upozorňuješ a možná mi to přijde trochu trapný. Ale evidentně tě to baví, proč bys taky jinak psal nejdelší komentář v historii jakýkoliv diskuze na MZ...*:D*
Ringo
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se