Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Proyas už všechno ví


ikona
imf
alex proyas
 

Režisér úspěšného sci-fi trháku Já, robot se konečně vrací. Někdy před půl rokem se spekulovalo o tom, že bude točit novou verzi drákulovské legendy, ale teď si našel novou hračku. Nicolase Cage. Právě ten si zahraje hlavní roli v thrilleru Knowing. Jako učitel na základní škole vykope a prozkoumá časovou schránku, která obsahuje děsivé tajemství. Svět se řítí do záhuby a mávátka se musí vyrobit do konce týdne. Cage navíc zjistí, že spolu se svým synem jsou do chodu událostí zapleteni trochu víc, než by bylo zdrávo. Mohou být zároveň i klíčem k záchraně světa? To se dozvíme nejdřív napřesrok. Film se bude natáčet v kanadském Melbourne už v březnu (má hotový scénář a stihne všechny důležité práce ještě před případnou stávkou herců a režisérů).

Už by asi nebylo správné opakovat, že Nicolas Cage potřebuje nějaký ten "vyprošťovák". Po zbytečném remaku Bangkok Dangerous a krtkovi v G-Force by ho tak mohl Proyas zachránit. Stejně jako kohokoliv jiného. Kromě nezávislého "ústřelu" Garage Days má totiž na kontě především Vránu a jeho snímky se vyznačují jak výraznou vizuální stránkou (hodně si dává záležet na kameře), tak chytrým vedením filmu jako celku. Musím přiznat, že z těch zapomenutých/opomenutých tvůrců mi chyběl snad úplně nejvíc. Po Robotovi se propadnul do země a to jsou dámy a pánové už dobré tři roky. Většinou se nestává, abyste natočili velký hit a obrátili se k Hollywoodu zády. Důležité je, že si to Alex rozmyslel. Podle některých jazyků by měl točit i comicsový spinoff Silver Surfera, ale po vzpomínkách na jeho předchozí filmy bych mu snad svěřil i životopis Zdeňka Trošky a věděl bych, že to bude velkolepý nářez. Možná se spálím, ale je to pořád lepší, než sedět se založenýma rukama. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace