Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Míša Bay: HD Spiknutí!


ikona
st39.6
 

Jste vděční fanoušci Harryho Pottera? Pořádáte doma denně projekce všech pěti filmů? Učíte se nazpamět repliky i zaklínadla? Nebudu vám dávat přednášky o dospělosti. Naopak vám poradím, jak udělat takovou společnou projekci, aniž by kamarádi museli zvedat zadek a stěhovat ho k vám: kupte si HD-DVD! To si pro nás totiž připravilo další ze strašně užitečných funkcí (tak užitečná, že se řadí až za Blu-wizard). "Live community Screening" vám dovolí v několika domácnostech sledovat film za naprosto stejných podmínek - koukáte na něj s kamarády, jako byste seděli ve stejném pokoji, přitom se každý válí na vlastním gauči v teple domova. Pořadatel projekce pauzne Harryho máchání hůlkou a film se zastaví i u přátel. Přetočí scénu s moralistou Brumbálem - to samé se děje i v ostatních přehrávačích.

Zajímavé, že? Co k tomu krom HD-DVD přehrávače potřebujete? Samozřejmě internet, přes který instrukce poletí. A kopii Harryho Pottera. Až do teď je to děsně cool. Ostatně pustit kámošům právě koupený film, aniž by bylo potřeba obsadit půlku baráku, to zní jako bezva nápad. Jenže má to drobný háček - tu samou kopii musí mít doma i druhý (a třetí a...) pozorovatel. Že to postrádá smysl? Já vím! Je to asi tak stejně užitečná funkce, jako možnost koupit si přes HD-DVD přehrávač tričko Božského Evana. HD-DVD group se tak strašně pyšní interaktivitou svých disků, až zapomíná na to nejdůležitější - aby vůbec měly nějakou hodnotu. Internetová konektivita HD-DVD je hlavní argumentační zbraní červených. A přitom je naprosto o ničem. Dobře, můžete si stáhnout nějaký bonus navíc, zatím ale není kde a i tak - obyčejný člověk se o podobné věci nezajímá. Už takhle si distributoři uvědomují, že běžného diváka bere jen a pouze film. Strávit další dvě hodiny nad bonusy je pruda. Stejně jako čekat, až se kámoš na druhé straně města vrátí ze záchoda, abych dokoukal abraka-dabra.

 

Se zajímavou teorií přišel Michael Bay. Ten se asi ještě nesmířil s tím, že jeho transformující miláčci nevyšli na Blu-ray. Nebo mu došly peníze. Každopádně se opět ozval a jeho teorie jsou divočejší, než kdy předtím - podle něj Microsoft sabotuje OBA formáty tak, aby co nejdříve zanikly. Proč? Protože v ten okamžik by nastoupila stahovací služba, která by mu vydělala mnohem větší peníze. Uplácí proto jedno studio, aby se odvrátilo od jasně silnějšího formátu (Paramount od BD, pro ty co se vrátili z Venuše;) a podrazilo mu tím nohy. Michael je zjevně fanda modré a my mu to rozhodně nebudeme zazlívat. Jen by se měl hlídat. Minule za "blbý řeči" asi dostal zaplaceno, tentokrát by mu ale mohli naplácat na zadek. Na druhou stranu je jedna z mála filmových celebrit, které do toho jsou ochotné mluvit. A za to ho máme rádi. Třeba ty modré roboty nakonec ukecá. ;)

P.S.: Blu-ray hlásí 2,7 milionů prodaných přehrávačů (včetně Playstation 3 konzolí, takže je to trochu nefér srovnání) a HD-DVD 750 000. A prodej disků hraje stále ve prospěch modré. I přes to se červení vymlouvají - PS3 není čistokrevný přehrávač, takže se nepočítá. Prodejnost disků ale mluví o opaku.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (98)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace