Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Marná snaha Jessicy a Haydena


ikona
Cival
tržby
 

Ač se to z některých našich diskuzních fór nezdá, třináctiletých puberťáků zamilovaných do Jessicy Alby pořád není dost. A co si budeme nalhávat, třináctiletých puberťaček, které své první erotické fantazie realizují nad fotkou Haydena Christensena, ubývá jakbysmet. Jak jinak si vysvětlit, že nadpřirozený thriller Awake propadl, aniž by mu v cestě stála jakákoliv výraznější překážka. Žádná jiná větší premiéra nebyla na uplynulý víkend nachystána, Awake přesto odstartovalo až ze čtvrté pozice s hanebnými šesti miliony. Proti Jessice a Haydenovi jako by se spiknul celý svět. Distributoři jejich novinku nevpustili do víc jak dvou tisícovek kin, zámořští kritici si na hereckém projevu obou mladých tvářiček brousí ostrovtip (pouhých 6% pozitivních recenzí řadí Awake mezi nejhorší filmy roku) a producenti se teď nejspíš sami sebe ptají, proč neposílat takovéhle odzívané projekty rovnou na video. Řeknu vám, Jessica Alba v podvyživených DVD titulech brzy skončí (protože její filmy netáhnou dost diváků a sbírají i otřesné recenze), Hayden má ještě šanci se ze srabu vyhrabat. Ale pokud by kasami prohučel i jeho únorový Jumper... hmm, možná by bylo pomalu po kariéře.

Problémy fešácké omladiny samozřejmě nezajímají zbytek žebříčku. Ten podle předpokladů ovládla Kouzelná romance. Urvala si dalších 17 milionů a suverénně kráčí pokořit stomilionovou hranici. Beowulf se drží třetí, ani propad o 52%, ani osmimilionové tržby ovšem nejsou tak úžasné, aby Zemeckisův epos v dohledné době vytáhly z červených čísel. Matematika je to neúprosná: Rozpočet - 150 milionů, zámořské tržby - 68 milionů, podpora zbytku světa – k nezaplacení. Beowulf se mimo Ameriku už naplno rozjíždí, vždyť i bez čísel za uplynulý týden tam posbíral slušných 48 melounů. O stupeň výš, druhá, zůstává levná černošská veselice This Christmas, na jejímž účtu svítí už neuvěřitelných 36 milionů. Při třetinových nákladech to vytváří z „afroamerických hladivých komedií“ definitivně jeden z nejvýnosnějších subžánrů dnešního Hollywoodu. Mnohem nákladnější subžánr herních adaptací může jen závidět, což dokládá pátý Hitman. Agent 47 se pokouší poplatit sedmdesátimilionový rozpočet, z doposavad nasbíraných třiceti milionů si toho ale příliš mnoho nenašetří.

Na šesté místo spadla rozverná taškařice Santa má bráchu (pět a půl milionu, celkem 59,7 M). Od příštího týdne jí ale budou - podobně jako Beowulfovi - razantně ubývat kinosály. Na sedmé pozici překvapuje nenápadné Warnerovské drama August Rush. A já se ptám, kdo čekal, že tenhle outsider utrží doposud už dvacet milionů dolarů? Ještě o tři miliony vyšší cifra navíc svítí na kontě kriminálního hitu Tahle země není pro starý, který se za týden stane vůbec nejvýdělečnějším (a pro některé kritiky i úplně nejlepším) filmem ve hvězdné kariéře bratrů Coenových. Žebříček uzavírá tradiční combo: Pan Včelka a Americký gangster. Můžeme jen doufat, že nudu posledních dní razantně rozežene Zlatý kompas, který jako sám voják v poli startuje o příštím víkendu. Jináč by to byly smutné Vánoce.

Kompletní žebříček hledejte tady.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace