Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Blogeři všech zemí, spojte se


ikona
Cival
moviezone
 

Slíbená novinka uvozující naši blogerskou sekci je konečně tady, byť s lehkým zpožděním - ani tak ale nepředstavuje technicky zcela bezchybnou sekci, což bych přičetl na vrub významnému životnímu jubileu, ze něhož se kolega k0C0UR pokouší už několikátý den vystřízlivět. :-) Na každý pád, naše-vaše blogy se za těch pár dnů stihly jakž takž zajet a určitě si našly pár věrných příznivců, jak aktivních, tak pasivních.

Jejich fungování proto asi nemusím sáhodlouze popisovat. Administraci zvládne snad každý, protože využíváme snad nejklasičtějšího nástroje k publikování článků. Komu dělá správa vlastního blogu takové problémy, že na povrch leze dílo nečitelné, ten by se měl v prvé řadě ujistit, že svůj text vkládá do systému bez nejrůznějších formátovacích zběsilostí, které vyrábí kupříkladu Word. Pro předejití problémům se doporučuje text nevkládat přímo z Wordu, ale z Poznámkového bloku, pak člověk nemusí ovládat HTML, aby mu finální text „sám od sebe“ neměnil tvar, velikost a barvu. V případě jiných závažných problémů doporučujeme slušně poprosit o pomoc ve vzkazníku některého z redaktorů nebo vzdělanějšího kamaráda/kolegu.

Jinak můžu s radostí konstatovat, že většina blogujících pochopila, že zakládání nového příspěvku dává smysl jen ve chvíli, kdy má člověk co říct, kdy se v jeho hlavě rozleží nějaké nosné téma. Nezaměňovat blog s diskuzí nebo komentářovou stránkou, nepředbíhat redakci v její vydavatelské politice (kdo by psal o tržbách vždy v neděli večer, pár minut před naší novinkou, ten by se se zlou potázal!), nezneužívat prostoru k neřízeným verbálním onaniím! Samozřejmě nikdo nemůže nikomu přikazovat, co přesně by měl člověk do svého blogu psát, přesto bych si dovolil krátce okomentovat některé z již vydaných blogů, ne z hlediska stylistiky nebo psavecké zručnosti, ale co se tématu týče.

Jednoznačně nejvýš hodnotíme příspěvky, které vyplňují pomyslné informační mezery na MZ. Články jako tento, tento či tento rozšiřují obzory, nekryjí se s tím, co publikuje redakce a mají tudíž prokazatelnou věcnou hodnotu, bez ohledu na styl, jakým jsou napsány.

Námitky nelze přednášet vůči nejrůznějším osobním žebříčkům, glosám, tématickým článkům, ohlédnutím za zašlými klasikami a jiným zhůvěřilostem – blogerská sekce díky nim získává na barvě, ctěný autor se díky nim ale samozřejmě vystavuje srovnání s desítkami podobně laděných textů a nemá pohodlný náskok oproti výše zmíněným příspěvkům, které vstupují na pole neorané.

Pak je tu kategorie textů, jejichž případná stylistická nebo argumentační hodnota zapadne kvůli provařenosti tématu. Publikovat recenze na Transformery přináší samo o sobě to úskalí, že podobných recenzí už na netu proběhly stovky, ba tisíce, aby autor zaujal musí tudíž vytáhnout z hlavy buď něco zcela inovativního nebo rovnou geniálního. Bez neotřelého pohledu, nového kontextu apod. jsou takové recenze jen plivnutím do moře. Jinak řečeno, vyplatí se investovat energii do něčeho zajímavějšího, do něčeho, co může doopravdy zaujmout.

A rovnou mimo jsou samozřejmě blogy nesrozumitelné a blogy, které připomínají jen momentální výkřik, komentář nebo diskuzní příspěvek. I když i těch je samozřejmě zapotřebí – vyzní díky nim alespoň kvalita jiných příspěvků. :-)

Kvalitu vybíráme na naší blogerské homepagei. Do záložky Nové (schválené redakcí) skáčou automaticky příspěvky od tzv. Důvěryhodných blogerů, kterým se z vůle redakce stane v podstatě každý rozumný člověk, jenž napíše dva tři pěkné blogy (momentálně jím jsou např. Woody, KarelR, Hellblazer atd.), plus kvalitní čtivo od kohokoliv jiného, které zaujme nějaké to redakční oko. Zbytek je k mání pod záložkou Všechny a probleskuje i do záložky Blogy na homepagei celé MovieZone. Momentálně řešíme, jestli opravdu výjimečné čtenářské blogy vydávat i v hlavním flashovém okně, zda je výrazněji zveřejňovat ve výpisu článků na homepagei pod pásem s trailery a jestli vyhlašovat nejlepší příspěvek měsíce a honorovat jej nějakou věcnou cenou. Upřímně řečeno, na to by musela být v blogerské sekci ještě větší konkurence ... proto se k definitivnímu verdiktu rozhoupeme asi až po novém roce.

Zatím můžeme spokojeně konstatovat, že všichni blogeři respektují zásady slušného chování a že jsme nemuseli sahat k žádným sankcím. Nemusím snad podotýkat, že případné sprosťárny či jinak závadné obsahy by nenásledovalo pouze zrušení blogu, ale i bezodkladný ban. S velkou mocí totiž přichází velká zodpovědnost. Naši blogeři to ví, nezbývá proto doufat v jejich další množení a neumdlévající aktivitu. My ji budeme nadále podporovat ze zálohy, poměrně širokou paletou redakčních blogů. Zůstaňte proto na příjmu a čtěte a čtěte ...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace