Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Festival FR Filmu 2007


ikona
imf
festival
 

Šumavan díky nim zůstává ve stínu baget, žáby se bojí o spodní končetiny a sýry byly povýšeny na božskou manu. Jo, a taky točí dobré filmy. Francie a Velká Británie drží vlajku evropského filmu jaksepatří vysoko a vážně to není jen o komerčních vypalovačkách z dílny Luca Bessona. Festival Francouzského Filmu se v Česku koná už podesáté. Výběr toho nejlepšího ze země galského kohouta můžete vidět v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Olomouci, Ostravě, Pardubicích a Plzni. V Praze a Brně bude výběr největší a protože jsme pragocentričtí (nebudeme se za to omlouvat, to bychom z omluv nevyšli :), tak se budeme věnovat právě stověžatému menu.

Od 22. do 28. listopadu se v kinech Světozor, Lucerna, Palace Cinemas Slovanský dům a v kinosále Francouzského institutu odpromítají desítky filmů. Nebudeme zapírat, že většinu z nich neznáme, ale nepodceňujte podobné festivaly, loni mohli ti šťastnější na FFF ulovit třeba Paris Je T´aime.

Jinak v programu najdete ozvěny karlovarského festivalu (Rozhovory s mým zahradníkem), novinky čekající na uvedení v kinech (Persepolis) i historická pásma pro nejotrlejší (Noc s Pierrem Richardem). Někteří jistě ocení možnost vidět a plátně filmy, které se objevily pouze na DVD (Bessonův Okrsek 13, Ruská ruleta, Agent 117. Slovanský dům nabízí spíš ohlédnutí za kinodistribucí, která na DVD teprve přistává (Taxi 4, Arthur a Minimojové, Irina Palm, Edith Piaf). Zvláštní zmínku si zaslouží Vosí hnízdo, které by mělo ukojit fanoušky akčních nářezů. Kompletní program a spoustu dalších informací najdete na oficiálních stránkách festivalu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace