Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Burton a Disney!


ikona
imf
tim burton
 

Gumoví medvídci ve svíčkové omáčce, šlehačka na sekané a lentilky ve slaném popcornu... to jsou jen některé věci, které by se kombinovat neměly, ale mohou vést k zajímavým chuťovým uragánům (ty lentilky nefungují, i když se nám to některé filmy snaží namluvit). Teď k netradičním dvojicím přibude Tim Burton, režírující hned dvě nové disneyovky. Samozřejmě ve 3D!

Momentálně dokončuje muzikálového Sweeneyho Todda, ale svou náklonnost k animákům znovu dokázal před dvěma lety, když natočil Mrtvou nevěstu. Disney mu dá k dispozici všechny své technologie, velkorysý rozpočet a dokonce ho nechá točit vlastní materiál. Nejdřív ale musí vyrobit adaptaci Alenky v říši divů.Ta by se měla držet knižní předlohy, ale nebude jí chybět tradiční burtonovský feeling. U Disneyho jsou poslední dobou hodně progresivní a tak čekejte PG-13 materiál a kombinaci klasické počítačové animace a capturingu jako v případě Beowulfa. Snad s tím už konečně obor pohne správným směrem a začne to být koukatelné.

Co je tím druhým projektem? Nic jiného než Burtonova černočerná, skoro čtvrtstoletí stará komedie Frankenweenie. Hlavní hrdina má roztomilého psíka Sparkyho, který hraje i v jeho amatérských hororech. Když ho jednoho dne přejede auto, rozhodne se ho obětavý majitel přivést zpátky k životu ve stylu Frankensteina. Amatérský horor získává reálné obrysy a sousedé se mají na co těšit. V původní hrané verzi se mihnula třeba i Sofia Coppola (!), ale reimaginace bude animovaná. Burton se rozhodnul pro techniku stop-motion, tak jako u Wallace a Gromita nebo Mrtvé nevěsty. Ta je mimochodem prvním filmem, který se "natáčel" prostřednictvím digitálních fotoaparátů (běžně dostupných, leč poněkud drahých Canon 1D) namísto klasických kamer.

Alice mě osobně příliš nebere, ale na Frankenweenieho se těším. Hodných zombie není nikdy dost, zvlášť když zvládnou vrtět ocáskem. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace