Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bludička Rodriguez


ikona
imf
remakerobert rodriguez
 

Po Planetě Teror ho máme zase trochu rádi. Robert Rodriguez je šikula, rád zkouší nové věcí, ale občas se mu ty experimenty vymknou z ruky. Jako by byl odsouzen k věčnému bloudění a hledání uličky, která není slepá. Desperada dovedl ve "třetím" díle až na pokraj zkázy, dětské filmy proměnil v přebarvičkované, podivně renderované obludnosti a Sin City natočil sice stylově, ale poměrně otrocky. Momentálně stojí na křižovatce a rozmýšlí kam dál. Remake Barbarelly zjevně definitivně neprojde, druhé Sin City naráží na klasický problém vytíženosti herců a Robertovi přes všechnu snahu chybí ve filmografii nějaké áčko, nějaký scénář, ve kterém se krom střílení také mluví a hraje.

A dnešní novinka na tom pravděpodobně nic nezmění, protože se opět dostáváme do trochu pokleslějšího žánru. Info o Raimim jako režisérovi remaku Souboje Titánů se rozplynulo jako pára nad hrncem a teď se pro změnu oficiálně mluví o Rodriguezovi. Fantasy klasika se stop-motion triky Raye Harryhausena by si novou fasádu zcela jistě zasloužila, ale obávám se, že Robertovi bych podobnou práci, zvlášť po dinosauřích sekvencích ve druhých Spy Kids, nesvěřil ani v podnapilém stavu. Umí vyrobit atmosféru, ví kam postavit kameru, ale když dojde na náročné trikové kompozice, jde všechno k čertu, protože Rodriguezovo vnímání termínu povedený trik je tak trochu... velkorysé. Druhá věc je, že do klíčových rolí asi stejně budou obsazení kamarádíčci, takže nelze očekávat, že by film zachránili herci. Skoro bych se vsadil, že Rose McGowan bude hrát Meduzu a Dia si střihne Tarantino. Hmm... zní to celkem zábavně, ale asi tak nějak od remaku Titánů očekávám nefalšovanou fantasy a mám pocit, že tu mi Rodriguez nenatočí ani kdyby trakaře padaly.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace