Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Blomkamp bude točit!


ikona
imf
Peter Jackson
 

Je milé, když máte za zády "strýčka", který vám vytrvale odstraňuje všechny překážky a tlačí vás kupředu. Neill Blomkamp má Petera Jacksona. Sice to nestačí k tomu, aby si spokojeně odtočil vysokorozpočtové Halo (ten projekt je definitivně u ledu, i když s prakticky hotovým scénářem, stávkou a nedávno vydaným třetím dílem hry se docela divím, že se neobjevil alespoň plamínek naděje), ale Blomkamp se za kameru přece jenom postaví. Peter Jackson se totiž sponzorsky zaručí za akční sci-fi District 9, která bude komplet financovaná z nezávislých zdrojů. Když bude Blomkamp klepat na dveře a ohánět se režisérem Pána prstenů, snad nějaké ty miliony schrastí. Snímek by pak mohl vypadat jako Černočerná tma nebo Serenity.

Samozřejmě bude vypadat úplně jinak, ale zhruba do téhle rozpočtové škatulky by se Blomkamp mohl vejít a to není špatné. Co jsme si, to jsme si. Natočit si vlastní sci-fi bez hollywoodského vodítka, je báječná věc, ať už to dělá kdokoliv. Nebudu předem říkat, že to asi zkazí, protože bych si to nepřál. Mám sice pocit, že District 9 bude Halo bez Mastera Chiefa, Covenantu a licencovaných uniform a vozidel, ale proč vlastně ne. S Jacksonovou podporou je zajištěna i účast WETY, takže o triky nemusíme mít strach. Další informace se zatím úzkostlivě tají. Čím dříve však kluci začnou roztáčet kolečka, tím větší šanci mají, že projekt udají v Hollywoodu. Tak nějak tuším, že zrovna oni stávkovat nehodlají (Blomkamp ostatně ani není členem SGA/DGA ;). Takže nezbývá než si počkat, jak se to vyvine.

p.s. Na internetu není ani jedna pořádná fotka Neilla Blomkampa. Začínám si myslet, že ten člověk je něčí pseudonym. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace