Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Potter Konga rozcupoval


ikona
Cival
Cz tržbyharry potterking kongletopisy narnierestartterry gilliam
 

Harry ho prostě sejmul. Jak obtížný hmyz, kterým Jackson svůj obrovský projekt obdařil v množství větším než malém. Mluvíme pochopitelně o českých kinech, k nimž se - tak jak jsme minule slíbili – opět vracíme už po čtrnácti dnech. Domácím multiplexům v době adventu zpravidla nenarůstají tržby tak jako americkým kolegům. King Kong si vyhradil právo tuhle smutnou tradici změnit a s Harry Potterem za zády připravit optimistický nášlap do nové filmové sezóny. Jenže nezdařilo se. A to tak, že velmi. Dokonce bych se odvážil tvrdit, že v kontextu Kongovy proslulosti, rozpočtu i tematické síly až mega mega moc. Jacksonova gorila si za svůj premiérový víkend připsala jen 32 tisíc utržených vstupenek, což je i čtrnáct dní od premiéry Ohnivého poháru sotva polovina Harryho poslední víkendové bilance.

UFD hovoří jasně. King Kong se představil v podobných intencích co Vachlerovo Doblba. Na to se však chodilo - a chodí - vskutku vytrvale (inu, co čekáte od domácí polívčičky), takže podobný atak na metu 200 tisíc diváků smutným očím opičáka i jeho milované žonglérky ani v nejmenším nehrozí. Jak se říká: „Vánoce jsou svátky klidu, nezkoušejte naši třídu... a nechoďte do kina.“ A pokud není zbytí, prchejte na malého kouzelníka. Takovým přikázáním se zdá se řídí většina filmových turistů, takže zatímco si Kong vztekle buší do hrudníku kvůli vyhlídkám na chabých 100 tisíc diváků plus nějaký ten litřík k tomu (a přiznejme si, šeptanda jej taky dvakrát nepodrží), Harry si pohodovým tempem vykračuje nad úroveň Vězně z Azkabanu (tedy nad 550 tisíc návštěvníků).

Díky za něj, protože jinak by depresi linoucí se od úst českých kinařů snad už nic nepřehlušilo. A my bychom nemohli zapírat, že v rámci „czech box-office“ v podstatě není o čem psát. Mikroskopické tržby filmů od třetího místa níže, z nichž vykukuje pouze logický vzestup pohádky Anděl páně, celkově překvapivý ohlas bráchů Grimmů (kdo by jim na těch sto tisíc diváků před premiérou věřil?) i relativní nezájem o Restart (inu, co čekat z pěti kin), totiž na rozdíl od amerických finančních dostihů nemá cenu podrobněji analyzovat. Takže nazdar zase za tři týdny. U Letopisů Narnie.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace