Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Komu se nelení...


ikona
imf
comics
 

...tomu se zelení. Tuhle zelenou však u Warnerů snad ani vidět nechceme. Jako by nestačila série průšvihů z posledních let, ze kterých chřadnoucí studio vyhrabala až Šifra mistra Leonarda, teď se Warneři zbláznili do comicsů a nemastně neslaně přijatý Superman je zřejmě vůbec "netankuje". Přes všechny řeči o JLA si myslím, že nastane čas, kdy si budeme Nolanova Batmana vážit mnohem víc než doposud, protože kromě nedávno zmíněného Flashe se na stříbrná plátna chystá i fosforeskující chlápek s mimozemským prstenem - Green Lantern.

Neznáte? Není divu. Takže ve zkratce. Celá podstata síly Green Lanterna se ukrývá v prstenu, který mu dal mimozemský polda, který ztroskotal na Zemi. Byl členem intergalaktických pořádkových jednotek jménem Green Corps. Pro Zemi momentálně nebyl přidělen žádný ochránce vesmírného práva a tak mimozemšťan vyhledal pozemšťana, který má cit pro spravedlnost a jen tak něčeho se nelekne. Finta je v tom, že sílu prstenu může využívat kdokoliv a na Zemi dokonce může operovat víc členů Green Corps. Proto se v kostýmu Green Lanterna vystřídalo hned několik osob a v jednu dobu se dokonce na Zemi pohybovali dva Lanternové (Hal Jordan a John Stewart). Očekávalo se, že podobna Green Lanterna v JLA bude vycházet z comicsů s Johnem Stewartem (což je Afroameričan, castingovým konkurzem na tuto roli prošel např. rapper Common), ale celovečerní film, na kterém se aktivně pracuje už více než rok, bude zřejmě počítat s charakterem Hala Jordana. Bordel. Dvěma slovy velký bordel.

Když vidíte, jak s tím Warneři žónglují, už vás nespasí ani úctyhodný přehled schopností zeleného superhrdiny. Energické střely, schopnost letu nadsvětelnou rychlostí a z toho vyplývající cestování časem, telepatické schopnosti, ochranný štít nebo neviditelnost. Producenti nadšeně prohlašují, že Green Lantern je jednou z posledních nezfilmovaných comicsových klasik (mám pocit, že je to jeden z posledních nezfilmovaných comicsů obecně ;) a že má parametry vesmírné opery, která by mohla být druhými Hvězdnými válkami (no dobře, to už je trochu silné tvrzení). Kdo se o to postará? Scénář by měl, spolu s partou comicsových autorů, sepsat a zrežírovat Greg Berlanti. Kdo to sakra..? Autor seriálu Everwood, který je plný problémů, vztahů, rodičů a maloměstského myšlení. Tenhle člověk má točit comics o chlápkovi, co svítí jako vánoční stromeček a udržuje vesmír v klidu a pohodě? Hmm, už u Jona Favreaua a Iron Mana jsem měl pochyby (zjevně neoprávněné), tady mám nutkání rovnou celý projekt odstřelit. Ale počkám si, jestli se v tom Warneři vykoupou, nebo zas vědí něco, co já ne. Popel na mé hlavě, nahromaděný z nekonečné řady omluv za pátého Pottera, ještě pořád historie nerozfoukala. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace