Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

De Niro znovu mafiánem


ikona
imf
michael mannrobert de niro
 

Od drsného mafiána přes psychotaťku až po piráta, co brázdí oblaka a chytá blesky holýma rukama? De Nirova kariéra vskutku nabrala nečekaný směr. Teď se však slavný herec znovu otřepe, protože ho čeká další mafiánská role. Ve Winter of Frankie Machine si zahraje jednoho z nejlepších a nejdrsnějších mafiánů pod sluncem, Frankieho Mašinu. Neptejte se ho na tu přezdívku, pochopíte jí, až vám bude pěstmi vyklepávat obličej mimo původní tvar, tak aby vypadal jako miska na olivy. V šedesáti ho ale přestaly občasné přestřelky a diskuze v zahulených barech bavit a tak odešel na odpočinek. Má obchod s návnadami, sám hrozně rád rybaří a má svůj zasloužený klid. Zabil spoustu nepohodlných lidí a tak má na relax nárok. Osud ho však znovu nažene do starých kolejí, když za ním s prosíkem přijde Donův syn a potřebuje vytáhnout z jisté bryndy. Frankie toho kluka div nekřtil a tak cítí příbuzenskou povinnost. Než lusknete prsty, jde o něm nejen policie, ale i všichni mafiáni v okolí. Někteří z nich jsou tak mladí, že Frankieho neznají. Ale až ho poznají.

Paramount koupil práva na knihu Dona Winslowa už koncem roku 2005 a De Niro se motal kolem, protože jeho Tribeca Films chtěla film koprodukovat. Teď už je jisté, že si Robert zahraje hlavní roli a scénář se právě přepisuje pod supervizí Michaela Manna. Ten s De Nirem naposledy spolupracoval na Nelítostném souboji (1995) a to byla báječná podívaná. Dá se očekávat, že u tohoto filmu se Mann vrátí ke klasickému celuloidu. V plánu má ještě letecký životopis The Few, ve kterém se Američan Billy Fiske rozhodne to nandat nacistům ve vzduchu, i když to zákony jeho země zakazují (Amerika byla na začátku druhé světové války neutrální zemí). Oba projekty jsou ve stádiu přepisování scénářů, ale Frankie Machine má alespoň hvězdu v hlavní roli. To by mohlo rozhodnout. Původně měl mimochodem režírovat Martin Scorsese, ale ten poslední dobou neví co chce a navíc má nového "miláčka" - Leonarda DiCapria. Stará láska holt někdy rezaví.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace