Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Čtvrtlibrák se sýrem zabíjí vaše děti


ikona
imf
Fast Food NationRichard Linklater
 

Tak hlásá populární novela Fast Food Nation a zřejmě i Richard Linklater (Před soumrakem, Škola ro(c)ku), který se jí rozhodl adaptovat. Eric Schlosser ji napsal v roce 2001 a zřejmě jí četl i Morgan Spurlock, když se následně rozhodl natočit dokument Super Size Me. Zatímco v jeho dokumentu jde o experiment, o snahu proměnit se v "běžného Američana", Schlosser svojí knihu založil na zkušenostech managerů a pracovníků od McDonald´s, kteří se inkognito rádi podělili o to, jak to chodí pod rouškou nablýskaných pultů a thymolinových úsměvů. A není to samozřejmě jen o "zlatých obloučcích", stačí jít vedle do KFC nebo k Pizza Hut a jste na tom stejně. Fastfoody jsou zlo, ale čas od času velmi příjemné zlo. Nehodlám si hrát na svatouška, když McD zavedl Royal Cheese, byl jsem druhý ve frontě a čokoládový shake patří čas od času do dlouhého seznamu mých hříchů. Jsem člověk vybavený jen základní schopností vařit a tak nepohrdnu, když si domů odnesu hotový produkt... jednou je to pizza, jindy čínské pálivé tajemství a někdy holt i ten čtvrtlibrák s hranolkami - v pekle budu možná hořet o něco dříve, než ostatní, ale znáte to... člověk nad tím začne přemýšlet až ve chvíli, kdy se opravdu hodně spálí.

Super Size Me podle všeho pár lidí "osvítilo" a Linklater by chtěl zkusit něco podobného. Nechce ale všechno hnát přes kopírák a tak bude jeho film lidským dramatem, které prostředí a praktiky fastfoodových řetězců použije jako pozadí k rozehrání mozaiky lidských osudů. Zní to poměrně nekompatibilně, ale Linklater už se dostal z horších šlamastyk (uznávám, že Bad News Bears byl nad jeho síly) a tak hledím k Fast Food Nation s nemalými nadějemi. Premiéra je naplánována na rok 2006 a v obsazení se to třpytí jmény jako Patricia Arquette, Ethan Hawke, Avril Lavigne, Greg Kinnear nebo Kris Kristofferson. Tak... a teď jdu dojíst stoprocentně nezdravý, domácí toast s dvojitou slaninou a pětačtyřicítkovým eidamem. ;)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace