Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Angelina do blázince?


ikona
imf
angelina jolieclint eastwood
 

A velkou roli v tom hrají děti! Ne, nejde o štosy dokumentů k adopci, které se hromadí v kufru Pittova zánovního Porsche, tentokrát v tom má prsty Clint Eastwood. V jeho dramatu The Changeling (nezaměňovat s takřka třicet let starým, stejnojmenným hororem) si Angelina Jolie zahraje hlavní roli zoufalé matky. Krátce po porodu totiž vyfasuje nesprávné dítě a když protestuje, zavře jí policie do blázince (jak jsm mohli nedávno vidět u nás, od dvacátých let minulého století, kdy se příběh odehrává, se leccos změnilo a podobné záměny se řeší civilizovaněji :). Vyměněný syn mezitím dospěje, na všechno přijde a postará se o to, aby byla matka propuštěna. Ta pak celý případ dotáhne k soudu a v nastálém procesu obviní celé policejní oddělení, včetně momentálního starosty, který měl tehdy v celé záležitosti rozhodující slovo. Snímek vychází ze skutečných událostí a tento případ mj. přispěl k radikálním změnám v ústavě, které zajistily, že do blázince nelze poslat člověka jen za to, že se na vás křivě podívá nebo vám dokolečka tvrdí, že dvě a dvě jsou pět. Kromě Angeliny se v obsazení objeví např. John Malkovich, největší hvězdou filmu je však samotný režisér.

Protože přiznejme si to - filmů o "unesených dětech" je spousta. Pátrá se po nich na palubě letadla, v lese, v mrakodrapu, v supermarketu... prostě všude. Eastwoodův film je však cvrnknutý něčím ambicióznějším a opět z něj sálá oscarová horečka. Nevím síce, jestli se Angelina vyšplhá tak vysoko, ale Eastwood poslední dobou prochází hlavou Akademie i kritiky jako nůž máslem a zanechává samé dobré dojmy. Válečné kombo mu možná trochu nevyšlo, ale rozhodně ho nelze řadit mezi nepovedené. S hotovým scénářem od J. Michaela Straczynskiho (guru stojící za úspěchem sci-fi seriálu Babylon 5) může Clint už v listopadu odstartovat natáčení a být připravený na konec příští sezóny. Ačkoliv žánr a téma nejsou mým šálkem kávy, věřím, že nás šedý vlk opět překvapí a dokonce vymáčkne z Angeliny to nejlepší. Nechci však raději domýšlet jakou stylizaci zvolí maskérky pro utrápenou matku v blázinci, navíc v době kdy ještě neexistovaly rtěnky s leskem. Hmm, na tenhle film se asi v HD koukat nebudeme. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace