Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bude se kolonizovat!


ikona
imf
pixar
 

Konečně už nám přestává stačit naše malá bezvýznamná planetka a proto se Hollywood začíná poohlížet i jinde. Lokace v New Yorku nebo v Londýně zkrátka nejsou dost atraktivní. James Cameron nás v Avatarovi zavede někam úplně do háje, ostatní si vystačí se zmapovanými šutráky, co obíhají vesmírem už nějaký ten pátek. V Dreamworks se např. Jake Gyllenhaal vydá na Měsíc, kde bude soukromá výprava zkoumat, jestli by tu nešlo postavit satelitní městečko pro horních deset tisíc. Mezi malebnými krátery však naleznou víc, než čekali. Režírovat by měl Doug Liman (Pan a paní Smithovi, Agent bez minulosti), který se v kinech co nevidět objeví s další sci-fi jménem Jumper. Projekt ještě nemá název, ale krom vesmírných hrozeb se Gyllenhaal a jeho tým budou muset potýkat i se všudypřítomnou konkurencí.

Ta meziplanetární hrozí nečekaně od Pixaru. Ten tak dlouho vyhrožoval, že připraví celovečerní hraný film, až se vykašlal na patlání vlastního scénáře a ukradnul si pro sebe adaptaci zatroleného John Carter of Mars. Adaptaci známé sci-fi série si u Disneyho přehazovali jako horký brambor a i my jsme jí věnovali několik novinkových textů. John Carter je veterán americké občanské války a když ho, během jeho kočování skrz prérii, přepadnou Apačové, uteče před nimi do jeskyně a šlápne tu na bludný kořen, který ho transportuje na nějakou divnou planetu, kde pobíhají třímetroví zelení mužíčci. Planeta opic hadr. Je jasné, že jim to John jaksepatří vysvětlí, nejlépe bez tílka a s nějakou sličnou mimozemšťankou v náruči. Není divu, že Disney nevěděl, co si má s projektem počít. Teď se objevili Pixaři a slíbili, že to zvládnou natočit s absolutní věrností předloze, aniž by to působilo hloupě. Musela to být velmi přesvědčivá přednáška a je jasné, že film si vyžádá, v duchu pixařích animáků, pečlivé a náročné přípravy. Možná proto s ním Disney počítá až v roce 2011/2012.

Na druhou stranu autor předlohy, Edgar Rice Burroughs (Tarzan), stihnul vygenerovat hned několik sešitů s blonďatým vazounem, takže Disney tajně věří v nastartování další úspěšné série. Osobně nechápu, co je na tomhle mimozemském chlápkovi, co taktéž skáče po liánách, přehnaně zajímavého, ale v Pixaru snad vědí, kam napínají své síly. Ke spokojenosti už mi chybí jen nějaká mimozemská invaze. Nicole Kidman a Daniel Craig situaci nezachrání, takže by se měl někdo vytasit s něčím, co se až příliš podobá Dnu nezávislosti.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace