Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Maguire vs. Gyllenhaal


ikona
imf
remake
 

Jsou si tak podobní, že by mohli být bratři. Svého času se ostatně přetahovali o roli ve Spider-Manovi 2, když kvůli problémům se zády Tobey zvažoval odstoupení od projektu (tato skutečnost je ve filmu vtipně parafrázována). Teď ale nejde o Pavoučího muže, ale spíš o ty Bratry. Skutečně s velkým B. Dánský snímek režisérky Susanne Bier způsobil pozdvižení nejen v naší redakci (přál bych vám vidět ty zasněné pohledy, když se chlapci tehdy vrátili z MFFKV), ale také v Hollywoodu. Málokterému remaku (snad jen francouzské Válce policajtů) je momentálně věnována taková péče. A jako by nestačili tihle dva uličníci, třetí hrot milostného trojúhelníku si zahraje Natalie Portman.

To už se nám to moc pěkně rýsuje. Doplňme ještě, že hodnějšího bratra si zahraje Tobey Maguire, který odcestuje do služby v Afgánistánu (Jake už na vojně byl, viz Mariňák) a ponechá svou ženu i s dětmi napospas svého povedenému bratříčkovi. Je to černá ovce rodiny a Natalie Portman je přeci jenom slečna, která vzbuzuje vášně i v arktických ledovcích. Přesto je finální krok podmíněn domnělým zmizením Natálčina manžela. Možná je mrtvý, možná ne, ale týdny a měsíce plynou a o rodinu se musí někdo postarat. Pavučina vztahů se čím dál tím více zamotává, smyčka se stahuje a když se jako zázrakem vrací Tobey domů, zjišťuje, že už je jen milující, nikoliv milovaný.

A samozřejmě je to mnohem komplikovanější. Narozdíl od kolegů jsem film neviděl, takže jsem připraven snášet rány karabáčem za to, že jsem vše překroutil. V přestávkách se pak všichni fanoušci předlohy musejí modlit, aby tým za kamerou - režisér Jim Sheridan a scenárista David Benioff - všechno nepokazil. Natáčet se bude už v listopadu, aby se to stihlo do oné nechvalně proslulé stávky. Zda to pohne s termínem premiéry (rok 2009) se ještě neví. Producenti ale budou určitě své oscarové nominace chtít pokud možno co nejdřív. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace