Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Královna se vrátí


ikona
imf
sequel
 

Alžbětám se na stříbrném plátně daří. Už za pár týdnů se vrátí Cate Blanchett (tentokrát v plné zbroji), jejíž Zlatý věk inkasuje celkem nadšené recenze, a teď to vypadá, že se znovu objeví i Helen Mirren. Ta však narozdíl od Královny nebude hrát v novém příběhu klíčovou roli, ostatně scenárista Peter Morgan považuje loňský oscarový hit (u nás právě vychází na DVD) za součást trilogie o britském premiérovi Tony Blairovi. První částí je televizní inscenace The Deal, druhou jest Královna a třetí se právě chystá. Roli slavného premiéra by si měl zopakovat Michael Sheen (hrál ho v obou předchozích filmech), účast Helen Mirren není jistá, ale publikum jistě bude chtít svou královnu zpátky, takže lze v tomto ohledu očekávat velké tlaky. Helen inkasovala další sošku na letošních Emmy, takže přísun nejrůznějších ocenění jen tak nezastaví a tady by se mohly rodit další pozlacené cetky. Mnohem důležitější je však v danou chvíli samotný děj. Ten by se měl soustředit na vztahy Velké Británie se Spojenými Státy. Zde došlo k rozhodujícímu zlomu, když se v úřadě střídal Bill Clinton s Georgem W. Bushem. Právě toto napjaté období chce snímek zachytit a tak se můžeme těšit na v mnoha ohledech pikantní scénář. Sám jsem zvědav, co všechno si Morgan dovolí.

Velká škoda je, že tentokrát nebude režírovat Stephen Frears. Zaskočí za něj Tom Hooper, který režíroval Helen Mirren jako jinou královnu Alžbětu v dobové Elizabeth I. (jak je ten svět malý, že?). Morgan se každopádně nezastaví a už teď má hotový scénář k životopisu jednoho z nejslavnějších fotbalových trenérů, Briana Clougha. A kdo myslíte, že si ho zahraje? Ne, Helen Mirren nemá čas, ale Michael Sheen to prý zvládne stejně dobře. O tom klučinovi ještě uslyšíme. "Pokračování" Královny by se mělo začít natáčet na jaře příštího roku, hned jak Morgan dopíše scénář a domluví se s hlavouny v BBC.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace