Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Karate načerno


ikona
imf
will smith
 

Zřejmě je to kachna, ale kčertu s novinářskou etikou, tohle je natolik zábavné, že se o to musíme podělit. Will Smith by rád zremakoval (jako producent) kultovního Karate Kida. Rodinný film z roku 1984 vyprávěl příběh dospívajícího Daniela, který se s matkou přestěhuje někam do Zapadákova (aka na předměstí). Jeho nový domovník, pan Miyagi, vypadá jako obyčejný Japonec, který se snad až příliš mazlí s bonsajemi a věnuje minimum pozornosti dění kolem sebe. Moudry však nešetří a Daniel brzy zjistí, že je mistrem v karate. Když ho vypoklonkují z elitářské školy ve městě, rozhodne se ho Miyagi potají učit, tak, aby o tom ani Daniel nevěděl. Díky natírání plotů a leštění mistrovy limuzíny je z něj brzy šikula, který se může zapsat na chystaný turnaj.

Většina z nás ví, jak to skončilo, a dokonce si pamatujeme i další dva díly nebo křečovitý spinoff Next Karate Kid s Hilary Swank v hlavní roli. První film natočil John G. Avildsen, režisér Rockyho (jedničky a bohužel i pětky). Ralphu Macchiovi v hlavní roli bylo tehdy čtyřiadvacet, a hrál sotva šestnáctiletého. Will Smith hodlá do hlavní role remaku obsadit svého syna Jadena, kterému je s přimhouřenýma očima deset. To zní velmi vesele. Vůbec neřeším, kdo tu umí nebo neumí karate, Macchiův jeřábí kop nebo nanášení autovosku jsem v deseti letech "bral" jen proto, že jsem byl dítě a o bojových uměních jsem vůbec nic nevěděl. Dnes působí ono poselství spíše zábavně a táhne ho na zádech především Pat Morita v životní roli senseie Miyagiho. Kdo odtáhne Smithův film, není jisté, ale oni jsou snad schopní ukecat i Jeta Li. Po katastrofálním War už bych se nedivil ničemu. Tak se modleme, aby to Smithe rychle pustilo. Pokud možno oba. ;)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace