Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bruce Lee? Ne tak docela!


ikona
imf
bruce leejustin lin
 

Určitě si na něj vzpomínáte, Asiat z kamene, který na potkání usekával malíkovou hranou špičky mrakodrapů a v televizi říkal moudra o vodě. Bruce Lee, největší legenda asijských akčních filmů a bojových umění, která náš svět předčasně opustila v sedmdesátých letech a zanechala za sebou nedokončený opus jménem Game of Death. Pomocí VELMI nestandardních technik producenti snímek dokončili, díky tomu, že najali dvojníky a podle Brucových poznámek se pokusili zrekonstruovat chybějící části (natočeno bylo dvanáct minut akčních scén, z celkových 90 minut děje). Výsledek nedává smysl a je spíš úsměvný (už tehdy byl úsměvný), díky Brucově bitce s legendami bojového umění a především dvou a půl metrovým Kareemem Abdul-Jabbarem však vstoupil do historie.

Nečekaný úspěch však bohužel vedl ke Game of Death 2 a vyrojila se řada dvojníků, která ještě koncem 70. let točila filmy jako Sexual Life of Bruce Lee nebo Bruce Lee Fights From Grave (o Brucovi, který v podsvětí láme vejpůl upíry, zombie, ale i regulérní mrtvoly... prostě kdo mu přijde pod ruku). V těch filmech hráli chlápci s pseudonymy jako Bruce Le, Bruce Li a podobně, kteří neuměli ani hrát, ani kopat. Temná a přesto vcelku zábavná kapitola hongkongské kinematografie, kterou teď oživil Justin Lin. Za třetí Rychle a zběsile bych ho měl nenávidět, ale vypadá to, že když mu někdo sebere peníze, tak má celkem dobré nápady. Finishing the Game navazuje na jeho nezávislé úspěchy s Good Luck Tomorrow. Na letošním Sundance sklidil úspěch a teď se s filmem chystá na tour po vybraných amerických kinech. Schválně se podívejte na trailer. Pro fanoušky asijské kinematografie a Bruce Leeho (toho jediného a pravého) má nezanedbatelnou hodnotu. Dobová stylizace je VELMI věrná. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace