Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První Jodie dochází dech


ikona
Cival
tržby
 

Jodie Foster leze ráda do chytrých thrillerů, v nichž může tahat za nitky jako jediná pravá star. Tajemný let i Úkryt díky ní jen v Americe vydělaly k devadesáti milionům, stejnou sumu vymámil loni i Spojenec, v němž se Jodie procházela jako (cituji Denzela) „úžasná píča“. Mé druhé já málem Jodie pokazilo reputaci. Psychologický dryák Neila Jordana, v němž se Jodie stylizuje do spravedlivého posla smrti, totiž utržil za víkend průměrných 14 milionů. Dohromady by měl vynést čtyřicet milionů, nebýt však slabé konkurence, Jodieina dolarová aura by nabrala nějakou tu prasklinu. A přidala by další negativní emoci k – a to je horší - velmi vlažným recenzím ze zámoří. Jenže soupeři jsou slabí. Jodie vyhrála s velikánským náskokem před westernem 3:10 to Yuma (-34%, 9 melounů) i před devítimilionovým panem Woodcockem, který potvrzuje nezájem o Billyho Boba Thorntona. Bergova Světla páteční noci a Zwigoffův Santa dohnali Thorntona k šedesáti milionům, z téhle mety ale Billy Bob rychle vycouval. Teď vrší jedno zklamání za druhým. Za neúspěch šlo považovat už Špatné zprávy pro Medvědy s 32 miliony dolarů, nenadchla ani devítimilionová Ledová sklizeň, Astronaut (11 milionů) a Škola svádění (17 milionů) pak připravili Warnerům extrémně hořké pilulky ke schroustání. Neúspěch Školy svádění o rok pozdržel Woodcocka, je proto symbolické, že Woodcock věrně kopíruje její tržby. Tak prosím, už žádné blbé komedie o mladíkovi a protivném učiteli s Throntonovým ksichtem. Díky za pochopení.

Jinak ale žádná velká bžunda tohle září. Ostatně tak jako každý rok. Smrtící nudu s imobilními relikviemi filmového léta (7. Bourne, 8. Rush Hour 3, 5. Superbad) i s podzimními odřezky z distribuční kuchyně (10. Prázdniny pana Beana, 8. „zuřivý koule“, 6. Halloween) čeří jen korejské dračí války. Dragon Wars stály relativně málo, odpovídá tomu ale jejich přitažlivost. Z dvou tisícovek kin producenti nemohli čekat o moc víc než 5 milionů dolarů, i proto bych byl na jejich místě s premiérovým víkendem spokojen. Naopak nadále bych lamentoval nad Clivem Owenem, jenž padá v Sejmi je všechny žebříčkem střemhlav dolů (pokles tržeb o 55%). Davidova střílečka podtrhla větev všem příchozím akčňákům, snad se z toho fiaska žánroví souputníci v budoucnosti poučí.

Za týden si pro 25 milionů zkusí doskočit třetí Resident Evil, puberťáky možná obměkčí středoškolská Sněhurka Amanda Bynes v Sydney White a Good Luck Chuck se posnaží vydělat skrze umělé vagíny, odhalené hrudníky, sexy spodní prádlo a smetanu na puse Jessicy Alby. Uff. Mimo vrchní pozice, zato s oscarovým apetitem se pak do distribuce zapojí Haggisovo In the Valley of Elah, Cronenbergovy Eastern Promises a Across the Universe Julie Taymor.

Kompletní žebříček najdete tady.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace