Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bale, Crowe a pozlacené kolty


ikona
Cival
tržby
 

Tentokrát bez překvapení. V žebříčku převládá bída. Ještě že se podařilo LionsGate Films protlačit western Jamese Mangolda na první pozici. V remaku 3:10 to Yuma vede režisér Walk the Line hvězdnou sestavu v čele s Russellem Crowem a Christianem Balem. Recenzenti na jeho polnici slyší, lepí na ní samé dobré nálepky a vynášejí tím bývalého rutinéra Mangolda definitivně do první režisérské ligy. Neteční nezůstávají ani diváci, kteří si 3:10 to Yuma našli i ve skromném počtu 2652 kin a nainvestovali do něj 14 milionů dolarů. Pětapadesátimilionový rozpočet se při proklamované kvalitě (=dlouhé potenciální výdrži) podaří proplatit. S něčím podobným nebude mít problém ani Halloween Roba Zombieho, jenž sice strádal a poklesl o 61% na 10 milionů, ale v měšci už má 44 melounů. A to se počítá.

Ve zbytku žebříčku převládá nuda. Na třetí pozici se ke sto milionům dohrabala Apatowovka Superbad, na čtvrté se nehýbou Balls of Fury, jimž zbylo 5,6 milionů. Bourne vydělal jen o dvě stě tisíc míň, takže si ubránil pátou pozici před akčňákem Sejmi je všechny. Otvírák za 5,4 milionů je pro Owenovu střílečku zklamáním, soudný člověk jej ale nemůže označit za nemilé překvapení. Sejmi je všechny nemělo od začátku ten správný komerční tah, z mizérie se navíc nevymanilo ani po dobrých recenzích a vyzývavých klipech. Nelze se tomu divit – vzdychající Monica Bellucci možná napne kalhoty, ale akční scény umístěné na internetu působí bídně a otravují bezpohlavním střihem. Každopádně, fiasko v kinech napovídá, že přímočaré akční řežby se do módy jen tak nevrátí.

Ve zbytku top tenu se tísní Rush Hour 3: Tentokráte v Paříži, Prázdniny pana Beana, The Nanny Diaries a Hairspray. Až na 23. pozici se zjevila třetí větší premiéra Bratři Solomonovi s utrženým půlmilionem. Za týden bude pokračovat zářijová nouze psychologickým dramatem Neila Jordana Mé druhé já , po ročním odkladu se předvede zlotřilý tělocvikář Mr. Woodcock a do víc jak dvou tisícovek kin se vetře i korejsko-americký monster-movie Dragon Wars. Peloton doplňuje Hunting Party s Richardem Gerem, čerstvě uvedená na festivalu v Benátkách.

Kompletní žebříček najdete tady.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (5)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace