Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jezdíte rádi vlakem?


ikona
imf
brad anderson
 

Po novém filmu Brada Andersona (Mechanik) možná změníte názor. Jakkoliv jsem na Mechanikovi oceňoval především odhodlání Christiana Balea snížit svou hmotnost na hodnoty obvyklé spíš u dvanáctiletých baletek, musím Andersonovi (neběhá jich už po Hollywoodu nějak moc? :) nechat, že atmosféru budovat umí a z jeho filmů máte většinou depresi na celý zbytek týdne. A v případě Transsiberian Express tomu nebude jinak! Napínavý thriller vypráví o manželském páru (Woody Harrelson a Emily Mortimer), který se rozhodne dlouhodobou krizi řešit výletem do světa. V peněžence ale asi nezbylo na Kanáry nebo se chtějí manželé navzájem zničit, protože si vyberou cestu slavným Transsibiřským expresem - Ze srdce Číny do srdce Ruska za necelý týden. Civilizační choroby, spoustu smradu a divné existence v každém kupé máte v ceně. Neskutečnou nudu a monotónní scenérii, pelášící za ušmudlaným oknem, naruší až komunikativní Rus Ben Kingsley. Rád si popovídá s Američany a sdělí jim pár moudrostí o vlastní zemi. Povídá jako když máslo ukrajuje, ale v očích mu vidíte chladnokrevnou ochotu vykuchat před vámi strojvůdce, pokud zapomene zabrzdit v jeho oblíbené stanici. Zkrátka chlápek od rány, který ženu donutí, aby si koupila sadu Matrjošek. Suvenýr pro děti. Žádné nemáme. Kupte si ho, pokud je chcete mít... Inu, Rusko, země bez servítků.

Brzy vyjde najevo hned několik věcí. Jídlo ve vlaku nestojí za nic (to jsme všichni věděli), Ben Kingsley je mafián (to jsme všichni tušili) a Matrjošky jsou plné drog (překvapení! ;). Jenže řešte s vlakem plným zločinců, že nechcete pašovat kokain. Uprostřed ruského venkova jen těžko vystoupíte a budete se ohánět americkým pasem. Nařezali by vás do salámu a pak ho hrdě prodávali za vyšší cenu, protože má v sobě západní ingredience. Ne, na tohle se musí chytře. Pokud vás to začalo zajímat, můžete se mrknout na streamovací trailer. Já se momentálně nacházím na návštěvě u rodičů a jak tak na to koukám, zřejmě pojedu zpátky spíš autobusem. A co vy? Čemu dáváte přednost a proč?

p.s. Pokud jste čekali spíš Televizní tipy, musíte se smířit s tím, že se objeví až zítra dopoledne. Za zpoždění se, podobně jako České dráhy, srdečně omlouváme. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace