Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hopsa hejsa do pekla!


ikona
imf
herní adaptace
 

Podobné titulky už jsou únavné, co? Ale co naděláte, když se na obzoru objeví další partička nihilistických producentů, která přímo touží po tom rozprášit své milionové úspory do vzduchoprázdna. Ti dnešní by rádi produkovali počítačové hry a comicsy (naši lidi :), ale pro začátek si vybrali opravdový oříšek. Držte se zábradlí, židle nebo babičky, pokud je po ruce, nejobskurnější herní adaptace vznikne už během příštího roku. O první místo sice musí bojovat s hraným Super Mario Bros. (nejlepší role Boba Hoskinse) a chystanou adaptací deskové hry Monopoly, ale tak nějak tuším, že Joust má značný náskok. Hlavním hrdinou je středověký rytíř, který na depresivním pštrosovi skáče z plošinky na plošinku. Wow. Hra teď vychází ve vylepšené verzi na XBox Live a můžete jí vidět např. tady.

Že něco podobného nelze zadaptovat? To si naštěstí myslí i autoři a proto chtějí zachovat snad jedině plošinkový základ. Ale ten tedy do poslední kapky. Hovoří se o hitech variaci, kdy by hlavním hrdinou měl být superlupič, snažící se vykrást kasina v Las Vegas, která budou v blízké budoucnosti levitovat ve vzduchu (abyste si připadali jako v nebi, zatímco vám bude krvácet peněženka). Vykrást je nebude jen tak, protože k nim nevedou žádné žebříky. Náš hrdina ale bude mít v nohách pružiny a bude skákat z kasina na kasino, z patra na patro, z regálu na regál a zřejmě i ochrance po hlavičkách, aby to celé bylo pokud možno PG. Zní to tak trochu jako Dannyho parťáci 4 na těžkých drogách a pokud to bude režírovat třeba Angela Robinson (Můj auťák Brouk) budou se peníze jenom sypat. Na druhou stranu jaksi nedává smysl, proč autoři adaptují hru z roku 1982, když většina tehdejší hráčské základny zřejmě dávno na hru zapomněla a dnešní generace o ní nemá ani páru. Na podobnou naivitu doplatil např. Spy-Hunter, který se dodnes neodlepil z tzv. development hell fáze. Adaptovat podobnou stařenku zapadanou prachem, navíc v době kdy herní adaptace horko těžko přežívají a čekají na nějaký ten hit, tomu se říká opravdový hazard. Na druhou stranu George Clooney plachtící vzduchem na pštrosovi, za to bych snad to vstupné obětoval. Klidně dvakrát. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace