Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Brandon Routh bude sát krev


ikona
imf
adaptace knihy
 

Ze Supermana až k podivínskému upírovi. Přípravy dalšího dobrodružství pana Pláštěnky se podezřele protahují, v animované Justice League of America zaskočí za Routha jeho mladší alter-ego Tom Welling, a tak je třeba zasít hereckou pšenku jinde. V povídkovém filmu The Informers režiséra Gregora Jordana (Ned Kelly) se schází hned několik roztodivných postaviček, jejichž osudy se protnou během jednoho osudového týdne. Rocková hvězda, filmový producent, jeho žena, jeho milenka, únosce. Zní to jako recept na katastrofu a Routhův upír v rejstříků charakterů rozhodně vede, i když v dalších rolích se objeví např. Billy Bob Thornton, Kim Basinger, Jon Foster nebo Ashley Olsen.

Scénář vychází ze stejnojmenné knihy Breta Eastona Ellise. Pokud je vám to jméno povědomé, možná byste měli zabloudit do své knihovny a vytáhnout buď Americké psycho nebo Pravidla vášně. Kdo je líný číst, tomu poslouží relativně zvládnuté filmové adaptace. Christian Bale jako maniakální yuppie pobíhající nočním New Yorkem v rouše Adamově s motorovou pilou v ruce nebo skrz naskrz zkažený studentík James Van Der Beek? Těžká volba. Teď nám do party přibude povídková mozaika ze současného New Yorku. Natáčet se začíná už v říjnu a fanoušci zmíněných Ellisových knih by se měli mít na pozoru. Popkulturní satirou a mírou neředěného cynismu se šetřit nebude, přičemž hrdinové filmu rozhodně nebudou žádní andílci. Jenom ten upír mi vrtá hlavou. Možná to rozsekne některý ze čtenářů předlohy, i když se zdá, že scénář dozná několika změn (minimálně redukce ze třinácti příběhů v knize na pouhých sedm ve filmu), takže o překvapení nebude nouze.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace