Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Další filmová apokalypsa?


ikona
imf
bible
 

Jako by nestačilo, že si Michael Bay brousí zuby na běsnění démonů v celosvětovém měřítku (2012: The War for Souls), na obzoru je další film, ve kterém to lidstvo nebude mít jednoduché. Z popela zapomnění totiž povstali jezdci Apokalypsy a hodlají náši civilizaci srovnat se zemí. Proč? Protože se to píše v Bibli. Naposledy takhle zlobili padlí andělé v Dogma a archanděl Gabriel v Constantineovi. Tohle jsou ale jezdci Apokalypsy! Máme zatracené štěstí, že jsou zatím jenom tři (Válka, Hlad, Smrt) a teprve čekají na zrození čtvrtého, který je povede do boje. Král Osvoboditel se ale ne a ne dostavit a o plánech téhle povedené partičky se dozví mladý kněz (krycí jméno pro Shiu? :) a kontaktuje boží armádu. A tady to začne být krapet akční. Spektakulární bitvy jsou v bibli (i té obrázkové) odbyty jednou větou, ve filmu by měly naopak tvořit hlavní náplň.

The Fourth Horsemen však nebude mít lehký život. Jak jsme se přesvědčili už mnohokrát v hollywoodské historii, jakmile si do filmu vrazíte hláškující anděly, démony s kulomety a nebo samotné šéfy obou stran (Boha nebo Satana), máte zaděláno na pořádné problémy z řad katolických organizací. Skutečné svaté války se tak často odehrávají ještě před premiérou a nutí producenty couvat. Doufejme, že v tomhle případě se jedná o relativně malý a nezávislý projekt, takže bude mít někdo dost nervů na eRkový rating a nezalekne se lesů protestantských cedulí ve stylu "Nesahejte na naší víru". Jako by nevěděli, že Hollywoodu je víra ukradená, pokud zrovna nešustí dolary.

Bez těch zelených papírků ale tenhle scénář natočit nepůjde. Stačí se podívat na design jezdců Apokalypsy. Tyhle kluky nemůže hrát pár modelů v černých pláštích, kteří vyměnili koně za sporťáky. Obávám se, že změny budou neúnosné a burtonovská atmosféra (k tomuhle mi nejvíc sedí Sleepy Hollow styl) se konat nebude. Zatím ale budu doufat (minimálně v něco na způsob Nazgulů), rozhodně je zábavnější sledovat adaptaci bible, než pokusy o převedení dalšího z mnoha comicsů. I když některé pasáže jsou prašť jako uhoď. ;)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace