Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Stone volí růžovou...


ikona
imf
oliver stone
 

Kontroverzní režisér Oliver Stone se po Alexandrovi a World Trade Center pokorně vrátil k nižším rozpočtům a válce ve Vietnamu. Právě se dohodl s United Artists, že v jejich produkci natočí drama o vyšetřování masakru v My Lai, který se odehrál v roce 1968. Americká jednotka tehdy vtrhla do vesnice a doslova povraždila na pět set obyvatel, převážně dětí a neozbrojených žen. Snímek se bude jmenovat Pinkville, což není ironie ze strany tvůrců, ale vojenská hantýrka pro region kolem vesnice My Lai. Stone by chtěl natáčet už začátkem příštího roku, s rozpočtem 40 milionů a už má i silné obsazení v klíčových rolích. Hlavního armádního vyšetřovatele si zahraje Bruce Willis a pilota, který celému masakru zabránil tím, že dosedl se svým vrtulníkem mezi útočící vojáky a zraněné, umírající vesničany (některé z nich eskortoval a tím jim zachránil život), si zahraje Channing Tatum. Byl také prvním vojákem, který celou událost nahlásil velení.

Vzhledem k nepřesvědčivému komerčnímu ohlasu posledních dvou filmů se teď Stone musí hodně snažit, aby získal přízeň studií zpět na svou stranu. Bruce Willis kvůli němu slevil z běžné částky na výplatní pásce, protože tuší, že na zádech této černé kapitoly v armádní historii, by se mohl došplhat až ke zlatému plešounovi. Ale takhle ostatně doufá pokaždé. Zatím má doma jen dvě Emmy (Měsíční svit, Přátelé), jeden Zlatý Glóbus (Měsíční svit) a dvě Maliny (Armageddon, Hudson Hawk). Oscarové nominace veškeré žádné. A Willisovi už tiká budík. Loni vyfasoval hvězdu na Chodníku slávy a teď chce víc. Možná i proto hraje v dalším kontroverzním filmu - Assassination of a High School President. Uvidíme, co z toho vyleze. A jak dopadne Stoneův návrat do Vietnamu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace