Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Foxx v zajetí hudby


ikona
imf
jamie foxx
 

Příběh podle skutečných událostí, hudba, Jamie Foxx. Ten člověk chce dalšího Oscara? S příběhem o schizofrenním hudebním sólistovi (film se bude jmenovat The Soloist) Nathanielu Ayersovi. Kdysi student prestižní Juilliardovy školy, dnes bezdomovec hrající na ulicích Los Angeles na cello a violu. Pro obživu, pro radost a pro lidi. Někteří ho zastavují a ptají se na jeho příběh a tak se Ayers seznámí se Stevem Lopezem, novinářem z Los Angeles Times. Ze zájmu se stane přátelství a to zrodí knihu o Ayersových osudech, která vyjde už brzy. Lopez bude mít klíčovou roli i ve filmu, ale režisér jí teprve musí obsadit. Času má dost, natáčet se začne až v lednu - přímo v Los Angeles. Ayers se ocitl na ulici během bitvy se schizofrenií. Přišel o všechno, ale hudby se nikdy nevzdal. V oranžovém nákupním vozíku si vozil své cenné nástroje a potuloval se městem. Hraní bylo jeho jedinou obranou proti zákeřné nemoci. Spal na chodníku, za almužnu, kterou mu naházeli do čepice turisti přežíval jak se dalo a odháněl krysy holí, do které vyryl Beethowenovo jméno. Díky Lopezovi se dostal "zpátky" a dokonce se dočkal vlastního koncertu v Disney Music Hall. O tom přece nelze netočit.

A kdo je tím vyvoleným mužem za kamerou? Joe Wright. Fanouškům Pýchy a předsudku nebo Pokání jistě nemusím to jméno připomínat. Talentovaný Brit si rychle prokopává cestičku do Hollywoodu a tady by mohl vyšplhat minimálně k dalším nějakým oscarovým nominacím. Osobně je mi bližší právě chystané Pokání s Keirou Knightley v hlavní roli, ale i The Soloist bude hrát klíčovou roli hudba a to je něco na čem si dává Wright ve svých filmech velmi záležet. Jen mě trochu mrzí, že tentokrát nepíše scénář. Toho se ujme Susannah Grant (Erin Brockovich, Život jde dál, Šarlotina pavučinka), která má až nezdravé sklony k sepisování tzv. "chick flicks". V Sólistovi se naštěstí nebude mít o co opřít a schopný režisér její scénář podrží (nebo přepíše), jako se to povedlo Soderberghovi v případě Erin Brockovich. Doufejme. Bylo by smutné, kdyby Wrightův kariérní rozlet brzdila nějaká průměrná scenáristka, co píše filmy o radikálních vegetariánech, pavoucích s hlasem Julie Roberts a šílených farmářích. Toho bohdá nebude. Budu držet všechny palce.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace