Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

G.I. Jason


ikona
imf
g.i. joe
 

Před týdnem psal kolega Cival o tom, že Hasbro je celé říčné do filmové adaptace řady hraček G.I. Joe. Není divu, po úspěchu Transformerů se budeme v hračkách topit a nedivil bych se kdyby se i ten růžový poník z jedné klíčové scény dočkal celovečeráku. Stačí natřít nějakou klisnu tou správnou barvou a nechat jí hodinu a půl běhat před modrým pozadím. Děti budou u vytržení. Fanoušci G.I. Joea naštěstí požadují víc. Chtějí exploze, chtějí vojenskou techniku, chtějí ostré hochy, kteří umějí střílet, mlátit, likvidovat a rozdávat americké žvýkačky. A teď schválně... od koho z Hollywoodu byste si vzali žvýkačku?

Mark Wahlberg a Jason Statham. Beru od nich celé balení a zapíjím podivnou tekutinou, kterou mi podali. Může to být kyselina nebo vyjetý motorový olej, ale tihle dva jsou sympaťáci od pohledu a umějí všem výše popsaným aktivitám dodat punc elegance. Zatímco Mark by měl ztvárnit jednu z nejslavnějších amerických postaviček, Statham se objevím jako BAM - British Action Man. Do sbírky nám ještě chybí Snake-Eyes, ninja elektronického věku, který v přilehavé kombinéze, s termovizí na obličeji, proniká do týlu nepřítele a likviduje tu protivníky holýma rukama nebo katanou, takže ani nepotřebuje tlumič. Nepotřebujeme hned Jeta Li, dohoďte Collina Chou a budeme spokojení. Hlavně aby uměl kopat. Může ve filmu třeba chvilku naoko bojovat s Jasonem. To aby britský floutek nevyšel ze cviku. Kompletní tým ale bude mít dost práce s organizací Cobra, ve které se to také hemží exoty. Hodně záleží na tom, kolik chce studio na filmu utratit peněz, ale soudě podle prvních dvou jmen půjde většina peněz do kulis a triků, což je jedině dobře. A šetřit se bude i na režisérovi, protože Stephen Sommers z vyjednávací fáze vycouval, když zjistil, že nedostane svůj obvyklý honorář (čekal bych, že bude z levnějších, ale když už jednou natočíte Mumii a Van Helsinga, zřejmě si můžete připsat pár nul).

Jak jste se mohli dozvědět v článku o historii Transformers, Hasbro původně plánovalo G.I. Joe film jako první, ale poté co Amerika vstoupila do otevřeného vojenského konfliktu s Irákem, společnost raději sáhla po neutrálních robotech, které jí nikdo nebude mlátit o hlavu. Transformeři tak G.I. Joea předběhli už podruhé, v roce 1986 se dočkali animovaného celovečeráku. G.I. Joe měl být opět první, ale postprodukce se nečekaně protáhla a tak se film dostal k divákům až o rok později. Už ani nešel do kin, protože celovečerní Transformeři nedostáli předpokladům a Hasbro nechtělo utrácet zbytečně další miliony na kinodistribuci. G.I. Joe film šel rovnou na video a později byl uveden v rámci televizního seriálu, rozsekán do pěti epizod (stejný osud potkal i Transformers: The Movie). Chystaný hraný celovečerák tedy bude premiérou na stříbrném plátně.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace