Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Leť, Eddie!


ikona
Mr. Hlad
semi-prosteve cooganwill ferrell
 

Sportovní filmy vydělávají, dojímají a poslední dobou už malinko nudí. Není divu, všechny ty příběhy o outsiderech, kteří se silou vlastní vůle vyškrábali až na vrchol, jsou v podstatě úplně stejné. Navíc ne každý režisér je Peter Berg, jehož Světla páteční noci zůstanou ve sportovním žánru ještě asi hodně dlouho na absolutní špičce. Každopádně v Hollywoodu nejspíš padlo rozhodnutí, že by se srdceryvná sportovní dramata měla začít parodovat. A když už, tak pořádně. The Comebacks sice zatím podle prvních ukázek vypadají na malinko jednodušší zábavu, která bude mít blíž spíše k Děsnýmu dojáku než k inteligentní legraci, ale naštěstí jsou tu i jiní. Will Ferrell už stačil znásilnit automobilové závody, krasobruslení i fotbal a teď se rozhodl, že je čas zahrát si basket. V komedii Semi-Pro bude mít na starost bandu neschopných hňupů, kteří se za každou cenu chtějí dostat do NBA. A určitě u toho bude spousta řevu, pádů a politicky nekorektního humoru.

Ani Britové však nezůstávají pozadu a na rozdíl od svých amerických kolegů mají k dispozici příběh Eddieho „Orla“ Edwardse. Dost možná nejslavnějšího skokana na lyžích vůbec. Edwards se v roce 1988 kvalifikoval na Olympijské hry, kde měl reprezentovat svůj národ a utkat se s těmi nejlepšími skokany světa. Problém byl v tom, že Eddiemu to skákání moc nešlo. A není se co divit. Měl totiž téměř o deset kilo víc než druhý nejtěžší skokan, trpěl dalekozrakostí a musel permanentně nosit brýle a jeho nejlepší výkon (britský rekord mimochodem) byl celých 73,5 metru. Díky svému neobvyklému stylu a zapálení se však stal jedním z nejslavnějších a nejpopulárnějších skokanů vůbec. V připravovaném životopise, který by se neměl brát úplně vážně, nejspíš uvidíme Steva Coogana. Britský humor by mohla být k typicky americkým sportovním komediím celkem příjemná alternativa.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace