Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Raimi a Titáni


ikona
imf
remakesam raimi
 

Remaky jsou novodobým hollywoodským morem (něco jako buddy movies v 80. letech, ale tehdy se nemoci nikdo nebránil). Útočí zleva, zprava, hlava nehlava a neustále jich přibývá. Jsou tu ale i filmy u kterých se nad remakem dá přemýšlet, protože od premiéry uběhlo moře času a jejich triková stránka, na které snímek částečně stojí a padá, už je z pohledu dnešní generace spíše úsměvná.

Můžete sice namítnout, že Souboj Titánů má teprve šestadvacet let věku (skoro jako já), ale staromilské triky Raye Harryhausena a prkenný Harry Hamlin v hlavní roli jsou dnešnímu publiku leccos dlužni. A co víc, antických bájí a legend bychom v historii kinematografie našli trestuhodně málo, ostatně i Troja se nadpřirozených motivů dobrovolně vzdala. A to se nelíbí Samovi Raimimu. Ten by chtěl remake Souboje Titánů pojmout jako klasický velkofilm s rozhněvanými bohy, dechberoucími monstry a hlavním hrdinou k sežrání. Pokud už vám neslouží paměť, vězte, že Souboj Titánů zastihuje Persea, syna Diova, kterak se díky intrikám Diovy manželky Hery (což naneštěstí není Perseova matka) dostává do nejrůznějších průšvihů a musí si vybojovat cestu domů, ke své lásce Andromedě. Za Titány jsou dvojsmyslně označeni jako ostatní bohové, tak mýtická monstra, v čele s legendární Medusou.

Jako nápad to zkrátka není špatné, ale o Raimim se zatím jen šušká a jak známo, o Raimim se teď šušká v souvislosti s každým větším projektem. Ve hře je pořád ještě čtvrtý Spider-Man (pokud Raimi dostane pořádný balík a scénář bude rozumný - to je po třetím dílů dost úsměvné, že?) nebo adaptace Hobita. Raimi otázky na tolkienovskou adaptaci odráží zmínkou o vynucené mlčenlivosti, což může znamenat cokoliv. Jeho účast na Titánech by jistě znamenala slušné produkční zázemí, ale je Raimi ten pravý? Je tedy pravda, že od Spideyho bych ho odehnal za každou cenu. Bez ohledu na můj lehce pozitivní názor ta série potřebuje změnu jako sůl.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace