Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Vzhůru na Wolfenstein


ikona
imf
herní adaptaceroger avary
 

Německé hrady a pevnosti mají své neoddiskutovatelné kouzlo, ale za druhé světové války v nich byli vězněni západní špióni. Hráči počítačových her to vědí i bez listování učebnicemi dějepisu. Jednou z nejslavnějších postav akčního žánru je totiž americký agent B.J. Blazkowicz, který v kultovní 3D střílečce (první svého druhu) prchá z opevněného hradu Wolfenstein a snaží se cestou získat tajné Hitlerovy plány, ze kterých vyplývá, že se Třetí Říše plete do řemesla záhrobí a chce vytvořit neporazitelnou armádu nemrtvých. Ještě že B.J. není žádné ořezávátko a stihne všechny německé plány překazit.

Producent Samuel Hadida se stejně jako Uwe Boll začal zajímat o herní licence ve velkém. Narozdíl od německého postrachu se mu však zatím daří - Silent Hill (dvojka se už oficiálně chystá, s Gansem jako "odborným dozorem"), Onimusha, třetí Resident Evil (ten je za humny) a nebo právě Wolfenstein, který bude režírovat Roger Avary, který s Gansem na Silent Hillu výrazně spolupracoval. Sám má na kontě spoluautorství scénáře k Pulp Fiction, menší tarantinovskou gangsterku Zabít Zoe nebo třeba Pravidla vášně. Mimochodem píše scénář i k adaptaci další herní klasiky jménem Driver.

Hadida koupil práva před několika týdny, ale nejedná se o původní Wolfenstein 3D z roku 1992, nýbrž o remake Return to Castle Wolfenstein z roku 2001. Ústředním tématem je speciální divize SS, která se zabývá paranormálními jevy. Vše je vázáno na skutečné postavy a události, ale mutanty s rotačními kulomety, ninjovské komando SS a další zvěrstva v historických knihách opravdu nenajdete. Spíš to připomíná Hellboye, přičemž B.J. je opravdu superhrdina, když přijde na střelbu z čehokoliv, co má plný zásobník. Avary však zmínil, že ve filmu dojde i na klasické sabotáže - vyhazování přehrad do vzduchu, likvidace kulometných hnízd apod. Uvidíme kolik místa si vyžádá ona nadpřirozená zápletka. Osobně bych se přimlouval za poctivou akci z druhé světové. Stačí aby filmaři vlezli na nějaký ten německý hrad (tamní vláda bude jistě nadšena... všechny herní Wolfensteiny byly v Německu okamžitě zakázány) a pořádně to tam... ehm... roztočili. :)

Chtělo by se říct, že úspěch je předem zaručen, protože Wolfenstein je díky volně šířitelné multiplayerové části dodnes velmi populární, ale vzhledem k tomu, že ani taková modla jakou byl Doom nepřinesla samospásné tržby, bude muset Hadida dlouho přemýšlet koho obsadit, kde ušetřit a jak to celé pojmou. Adrenalinový akčňák s nacisty na špatné straně barikády by však mohl lákat i neherní publikum. O dalším postupu vás jistě budeme informovat.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (30)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace