Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jason brousí mačetu


ikona
imf
jason voorhees
 

Vrátí se. Nikoliv v dalším pokračování, ale v remaku z dílny Michaela Baye. To víte... v Platinum Dunes se ty licence kupí na hromadě a občas přijde někdo s lopatou a přehází to. Vypadne Texaský masakr motorovou pilou, Stopař, 3:15 zemřeš, Hitchcockovi Ptáci a nebo právě Pátek Třináctého. Fanoušci Jasona Voorheese si možná postesknou, že tyhle filmy mají s kvalitou pramálo společného a klasika by se tedy rozhodně neměla prznit, ale tahle vlna remaků nás smete ať chceme či nikoliv. A když se Rob Zombie dotknul nedotknutelného Halloweenu, začal si Bay brousit zuby právě na Jasona.

Jason se přitom v hororovém žánru udržel bezkonkurenčně nejdéle. Halloween potřeboval menší restart (H20), Freddy to zapíchnul dobrovolně, ale Jason terorizoval od roku 1980 (plus mínus, znalci prvního dílu vědí :) až do relativně nedávného desátého dílu, který se odehrával ve vesmíru a dokonce předvedl ÜberJasona. Většina lidí už to považovala za příliš velkou ptákovinu, ale já si desítku poměrně užil. Dvě velké hororové ikony pak v duelovém Freddy vs. Jason dokázaly, že nepatří do starého železa, ale zatímco kolem Jasona se začal motat právě Bay, na Freddyho Kruegera padá prach zapomnění (New Line Cinema sice "něco" chystá, ale pořád je to spíš u ledu).

Možná je to tak dobře, protože Michael Bay pověřil přípravami Jonathana Liebesmana, který má na kontě velemizerné horory jako Propad do temnot a Texaský masakr motorovou pilou: Počátek. S takovým kápem Jasonova budoucnost nevypadá nijak růžově, ale Bay do toho chce stejně šlápnout. Není divu, protože všechny hororové série (Texaský masakr, Stopař, 3:15...) vydělaly tak-tak na živobytí a nekouká z nich žádný velký zisk. Takže žádná pokračování, ale návrat k rýsovacím prknům. S nějakým tím bubákem to přece vyjít musí. Pátek Třináctého by měl světlo světa spatřit někdy v průběhu roku 2009, zatím se uvažuje o jarních a podzimních termínech, ve kterých se hororům daří nejlépe. Myslím, že Freddy Krueger už dlouho odolávat nebude. Dávám mu rok, maximálně dva. Co vy?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace