Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sony budoucností animace?


ikona
imf
animovanýsony
 

Sony je zodpovědná za řadu šikovných vynálezů i technologických propadáků. Se svým občas nezdravě pionýrským nadšením se japonský gigant pustil i do odvětví filmové animace a pomohl Robertu Zemeckisovi ke slávě díky filmům jako Polární expres, V tom domě straší! nebo Beowulf. Speciální pobočka Sony Imageworks se ale pravděpodobně přesune do kategorie úspěchů, protože i externí subjekty si teď imagemotion technologii "renderovaných herců" začínají licencovat.

V následujících třech letech tak budou animátoři pracovat hned na třech různých projektech. Avi Arad z Marvelu hodlá s pomocí Imageworks oživit sérii knížek od Jamese Pattersona - Maximum Rise - ve které šestice dětí poletuje po nebi ve stylu Petera Pana a zažívá mnohá dobrodružství. Jsou to děti natolik aktivní, že už se prokopírovaly do dvanácti knížek. Nový Harry Potter? Kdo by dneska nechtěl být druhým Harry Potterem? Stačí se rozhlédnout kolem na připravované dětské filmy. Arad by však mohl natáčet další filmy poměrně levně a navíc se tu hodně počítá s vylepšováním technologie (stačí se podívat na Beowulfa a Polární expres). V případě čistě renderovaných filmečků tohoto typu přichází do hry klasická evoluce odvozená od vývoje grafiky počítačových her. A pokud bude Imageworks protěžována, mohla by se ve stylu herního Unreal Engine, zlepšovat doslova mílovými kroky.

První tvůrci ale rozhodně musejí trochu riskovat a jsou spíš za zkušební jezdce. Patří k nim i Jon Favreau, který chce Imageworks zapřáhnout do celovečerní komedie Neanderthals a pak je tu ještě Jerome Chen (samotný trikový šéf Zemeckisových animáků), který by rád zkusil režírování na zatím nepojmenovaném animáku, který si bude zahrávat s japonskou mytologií (prý ve stylu Třístovky). Je trochu předčasné polemizovat, zda bude Sony časem šlapat na paty Pixarům, ale tento způsob animace, využívající rysů skutečných herců a sápající se po absolutním fotorealismu, rozhodně není marným pokusem. Uvidíme co přinesou právě zmíněné tituly. Na opravdové rozhýbání by to však chtělo slavnější jména a větší rozpočty.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace