Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Vsadíte si na třetí Mumii?


ikona
imf
the mummy
 

Začal Comic Con a tak se do budoucna comicsovým novinkám opět nevyhneme. Dneska vám ale ještě dáme pokoj. Mohli bychom napsat krátkou novinku o tom, že Daniel Craig je boháč (za dalšího Bonda vyfasoval 10 milionů a za třiadvacátý film v sérii rovnou šestnáct... gratulujeme), ale pak jsem si všimnul nových informací o třetí Mumii a s překvapením jsem zjistil, že film už má kompletní obsazení, postavené lokace a začíná se natáčet... zítra. Rob Cohen je šikula a film s rozpočtem sto milionů dolarů (ovšem natáčí se přímo v Číně, takže něco studio rozhodně ušetří) jaksi proplouvá pod radarem většiny novinářských zdrojů. A přitom začíná vypadat celkem zajímavě. Ne že by Rob Cohen neměl talent na "mrvení" dobrých premis, ale za to adrenalinové a přijemně uvolněné Rychle a zběsile jsem ochoten mu dát víc než jednu šanci. Zvlášť když se do hry vrací starý dobrý Rick O'Connell alias Brendan Fraser, pronásledovaný naštvanými čínskými mumiemi.

Tou největší a nejnaštvanější bude mumie čínského císaře, kterého ztvární Jet Li. Odtud máme i šťavnatý název The Mummy: The Tomb of the Dragon Emperor (pravděpodobně se to nakonec přejmenuje na The Mummy 3, tak si užívejte, dokud můžete :). Jet ale nebude jedinou asijskou hvězdou, která se ve filmu objeví. Castingoví agenti sice pošimrali naší trpělivost, když přeobsadili roli Rickovy drahé polovičky - Rachel Weisz vystřídá Maria Bello (Odplata) - a celkem sympatického Alexe Pettyfera (Stormbreaker) nahradili Lukem Fordem (je z Austrálie, nikdo ho nezná a rozhodně to není Harrisonův vnuk), na druhou stranu se vrací osvědčený John Hannah a na čínské straně bude stát např. Michelle Yeoh nebo Russell Wong, který si to s Jetem "rozdal" už v Romeo musí zemřít. Odešel tehdy s páteří napadrť, uvidíme co se mu stane tady. Wong byl ve skutečnosti až třetí volbou v řadě. Původně proti sobě opět měli stanout Jet Li a Donnie Yen (jako v Once Upon a Time in China 2 nebo Hrdinovi), ale Donnie roli odmítnul s oddůvodněním, že nehodlá přispívat ke stereotypu asijských záporáků v Hollywoodu. Něco na tom bude, ale Donniemu tenhle krok rozhodně neuškodí, protože momentálně vládne hongkongskému akčnímu žánru. A nechat si už potřetí nakopat zadek od Jeta, to by mu image nezlepšilo. :)

Nesmíme zapomenout ještě na Anthonyho Wonga, který je v Asii za velkou celebritu a objevil se např. i v nedávném Malovaném závoji. Michelle Yeoh má mít s Jetem velkou akční scénu, na kterou dohlédne hollywoodský veterán Vic Armstrong, zodpovědný např. za kaskadérské kousky v Zítřek nikdy neumírá, Válku světů, Mission: Impossible 3 a dalších významných filmech. Co se nestihne natočit v Číně, to se dodělá v Kanadě a natáčení by mělo být celkem rychlé, aby se hned začalo dělat na rozsáhlé postprodukci. Universal chce mít film hotový do příštího léta, aby ho 11. července mohl poslat do kin. Trochu se obávám Cohenovy režie, ale pokud má k dispozici dobrý scénář plný hlášek (od scenáristické dvojky zodpovědné za Rytíře ze Šanghaje nebo druhého Spider-Mana), mohl by to zvládnout. Na vizuální orgie rozhodně talent má a dokáže vyždímat solidní triky i z nízkých rozpočtů. Tak si držme palce.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (15)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace