Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Punisher v suchu


ikona
imf
punisher
 

Alespoň se tak tváří. Po studiových škatulatech a naštvaném odchodu Thomase Janea, se k projektu dostala hollywoodská drsňáčka Lexi Alexander, autorka povedených Hooligans s Elijahem Woodem a majitelka několika titulů v bojových umění (ano, je to hrozně velké klišé a Lexi je jistě v reálu moc milá osoba, ale co byste od nás čekali, jsme novináři a musíme to zmínit :). A protože natáčení se blíží velmi rychle, stejně jako Comic Con, už pravděpodobně víme, kdo si legendárního ranaře zahraje. Bude to Ray Stevenson.

Ano, kdo nekoukal na seriál Řím z produkce HBO, ten si zřejmě Raye nevybaví, ale neznámý herec může filmu s pidirozpočtem jenom prospět (utratí se víc peněz za střelivo) a vzhledově se Franku Castleovi dost podobá, takže musíme věřit, že snímek je v dobrých rukou. Lexi má určitě slušnou šanci konečně uhodit hřebíček na hlavičku, protože předchozí pokus od Jonathana Hensleigha byl mírně řečeno k smíchu a Lundgrenův film z devadesátých let pro změnu neměl s původní předlohou nic moc společného a tváři se spíš jako klasický "kill 'em all" snímek.

Nic proti takovému přístupu, ostatně trochu toho nefalšovaného násilí přímo vyžadujeme. Proč? Protože comics na něm stojí a padá! Stejně tak by bylo fajn, kdyby se vrátil jediný světlý okamžik prvního filmu a to sice postava Rusáka. Kevin Nash je vazba, na kterou se zapomíná těžko a Rusák si s Frankem si užil nejeden památný zápas. Můžeme jen doufat, že ho Lexi neopomene.

Ne všechny comicsy však míří správným směrem. Možná mi budoucnost nedá za pravdu, ale adaptace Green Horneta se mi začala vzdalovat ve chvíli, kdy jsem zjistil, že hlavní roli a scénář zajistí Seth Rogen. Nechápejte mě špatně, ten kluk je zřejmě velký talent, který momentálně září v amerických kinech jako hlavní hrdina Zbouchnuté, ale... vážně nejde Green Hornet natočit jinak, než komedie, které není nic svaté? Bezesporu je to originální přístup a původní hrdiny z šedesátých let opravdu musíte brát s notnou dávkou nadsázky. Já jen vidím, jak se mi před očima rozsypává nejen zapomenutý scénář Kevina Smithe, ale i spekulace o obsazení George Clooneyho a Jeta Li do hlavních rolí.

Teď to vypadá, že se dočkáme Setha Rogena a možná, opravdu jen možná... Stephena Chowa. Ten sice na Hollywood kašle a bezstarostně rýžuje velké jmění doma v Hong Kongu, ale určitá šance tu přeci jen zbývá. Bruce Lee je Chowův dětský idol a jak všichni víme, začínal svou kariéru právě v hraném seriálu Green Hornet, jako hrdinův všestranný pomocník Kato. Chow na Bruce odkazuje ve spoustě svých filmů a dokonce natočil i šílený remake jednoho jeho filmu (Fist of Fury 1991). Jeho účast by mi trochu spravila náladu, ale když si momentálně představím, že Green Hornet se změní ze šviháckého playboye v dobromyslného tlouštíka, nevím jestli mám mít radost nad neortodoxním přístupem nebo být naštvaný z další radikálně přepracované předlohy. Ale co... možná to nakonec ještě bude legrace.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace