Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Terminátor u soudu


ikona
imf
terminatorterminátor 4
 

Kolem čtvrtého Terminátora už se to zase mele a tentokrát to nejsou zábavné zkazky o modelech aspirujících na roli nového kovového monstra. Když se hádají dva produkční subjekty, nekouká z toho nic dobrého. Když to dotáhnou až k soudu, lze očekávat, že natáčení ambiciózního pokračování jen tak neuvidíme.

Halcyon, který momentálně vlastní práva na všechno kolem Terminátora, vytvořil společnost T Asset, která se měla věnovat čístě záležitostem okolo čtvrtého dílu. Chlapci dokonce sehnali původní scénář pro čtyřku, ještě z dob kdy se kolem projektu ochomýtal Jonathan Mostow. A šli za MGM. Proč za MGM? Protože na základě předkupních práv z roku 1990 mělo MGM ve smlouvě podmínku, že jakýkoliv další majitel práv půjde nejprve za nimi, pokud bude vyjednávat produkci a distribuci skrz hollywoodský studiový systém. MGM se projevilo velmi štědře a nabídlo producentům rovných 200 milionů dolarů - na natáčení a propagaci snímku. Výměnou za schválení všech klíčových aspektů - scénáře, režiséra, obsazení.

Tohle všechno měl T Asset stihnout do třiceti dnů. Pokud se tak nestane, nabídka padá a producenti mohou jít o dům (o studio) dál. T Asset samozřejmě kývnul, protože podobnou nabídku už nemusel jinde dostat. Problém je teď v tom, že pár rozhodnutí proběhlo za zády MGM. Není to tedy tak, že by T Asset nic neudělal... prostě pár věcí nekonzultoval se šéfy v MGM a to je teď příčinou sporu. Třicet dní totiž uběhlo, avšak MGM nechce producenty pustit a ohání se tím, že nejednali férově. Jejich požadavkem je nyní znovuprojednání celého projektu a úprava podmínek.

A tak se šlo k soudu. T Asset, potažmo Halcyon, nyní žádá soud, aby prozkoumal postupy obou společností a pokud možno poslal MGM do horoucích pekel, kde už producenty nebude otravova. MGM zjevně žádá výhodnější podmínky jako kompenzaci za onen "podraz", který na ně T Asset ušila. Jak to dopadne je ve hvězdách, ale o premiéře v létě 2009 si pomalu ale jistě můžeme nechat zdát. Nebo si snad myslíte, že americké soudy postupují rychleji než ty české?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace