Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Wolverine s otazníkem?


ikona
imf
wolverine
 

Na comicsovou bokovku s legendárním drsňákem v hlavní roli se docela těšíme. Hugh Jackman s hláškou na rtech a břity bezpečně ponořenými v protivníkově břiše, to je momentka k nezaplacení. Foxové by rádi tuhle podívanou dostali do kin už během následující letní sezóny a tak museli konečně vytasit režisérské eso. Udělali to už nyní, protože na chystaném Comic Conu (26.-28.7.) nakonec nebudou mít žádnou prezentaci. Jejich volba je zajímavá, ale spíš než srdcové eso připomíná Černého Petra. Oním vyvoleným totiž není ani D.J. Caruso, ani Len Wiseman (o obou se dost aktivně šuškalo). Režírovat bude... Gavin Hood.

Neznáte? Zřejmě jste neviděli africké drama Tsotsi, ke kterému měl Gavin jako rodák z Jižní Afriky ty nejlepší dispozice (rodiče jsou však běloši a Gavin vystudoval v Kalifornii). Nedávno dokončil špionážní thriller Rendition s Reese Witherspoon a Jakem Gyllenhaalem, a jak se zdá, jeho režisérská hvězda bude stoupat dál. Jeho výběr posvětil i sám Jackman, který Wolverinea produkuje, takže na tom Gavinovi asi něco bude. Po mém trapasu s Davidem Yatesem už raději nikoho nesoudím předem, ale dovolím si podotknout, že z marketingového hlediska se od Foxů nejedná o příliš šťastný tah. Čekal bych, že budou chtít nalákat nejen na postavu, ale především na nějakého ostříleného akčního režiséra. Len Wiseman by byl za aktuálních okolností jistě zajímavější volbou. Neodvážím se však tvrdit, že by zajistil lepší výsledek.

Největší břímě zodpovědnosti bude stejně viset na scénáři od Davida Benioffa. Po celkem nadějných zprávách o hlubším brouzdání Wolverineovou historií (Anglie přelomu 19. a 20. století nebo pletky se samuraji), to nakonec vypadá, že se vrátíme ke kořenům programu Weapon X a objeví se tak slavné pumpování adamantia do Loganovy kostry a také Stryker z druhých X-Menů. Asi to dává celkem smysl, protože koho by bavilo sledovat "jen" Logana bez slavných drápů a nezničitelného kovu v kostech. Potěšit vás může alespoň slušná sbírka záporáků, na které Wolverine ve filmu narazí. Nesmí samozřejmě chybět jeho nemesis Sabretooth, spřátelená Silver Fox, nechutný tlusťoch Blob nebo John Wraith s teleportačními schopnostmi. Většinu z nich Wolverine potkal právě během projektu Weapon X. Vzhledem k tomu, že Gavin Hood je víceméně oficiální volbou studia a Jackman co nevidět dotočí epos Australia, můžeme brzy očekávat další detaily. Na první důkaz o tom, že studio mířilo do černého si však počkáme ještě dlouho. V případě Pottera a Yatese jsem tomu uvěřil až v kině. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace