Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Pisálkové na scéně


ikona
imf
adaptace knihyron howard
 

Filmů o nejrůznějších autorech, novinářích a obecně pisálcích v současném Hollywoodu příliš nenajdete. Ron Howard by měl v příštím roce alespoň trochu vylepšit bilanci adaptací knihy The Emperor's Children. Bohužel nejde o životopis nějakého slavného psavce, nýbrž podle recenzí podprůměrnou knihu o dětech a příbuzných slavného válečného zpravodaje Murrayho Thwaita. Zatímco si užívá luxusu a slávy v srdci Manhattanu, jeho synovec Fred se zrovna probouzí z falešného obdivu a zjišťuje, že jeho strýc vlastně v životě nic nedokázal a jenom se svezl na té správné vlně. Chce být lepší než on a rád by ho při nejbližší možné příležitosti potopil, což by mu mohl zajistit úlisný Ludovic Seeley, který chce začít vydávat konkurenční magazín.

A pak je tu samozřejmě ústřední postava knihy, třicetiletá Marina, která chce Murrayovi - svému otci - dokázat, že jablko nepadlo daleko od stromu. Jenže se na to tak úplně necítí a tak se skrývá ve stínu slavného rodiče, píše podřadné sloupky a se svými přáteli-žurnalisty vymetá večírky, pomlouvá všechny kolem a vůbec tak nějak žije životem zlaté mládeže. Až na to že už mladá přestává být. A to jí sžírá. Píše se rok 2001 a do osudového dne, který změní miliony životů, včetně těch jejich, už zbývá jen pár týdnů...

Zní to jako fraška? Evidentně to fraška je a nejen kvůli použití motivu s 11. zářím. Dokázal bych si představit, že to někdo zadaptuje jako seriál (telenovelu) v duchu Dallasu, ale celovečerák? S Ronem Howardem jako režisérem? To teď bude Howard do konce kariéry režírovat hloupé filmy podle hloupých knih? Ne, tuhle poznámku jsem si vážně nemohl odpustit, Dane Browne. :) Kdyby to alespoň opravdu bylo o novinářích a ne o horních deseti tisících. Ne že bych si snad myslel, že by veřejnost opravdu věrohodný portrét novinářského života vydýchala (nováckou Redakci za něj vážně nepovažujte), ale když mohly vzniknout filmy jako Shattered Glass, pak holt musíme doufat, že se na nás štěstí zase časem usměje.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace