Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Spielbergovy sequely


ikona
imf
sequelsteven spielberg
 

Steven Spielberg rozhodně netroškaří, pokud je řeč o úspěšných titulech ze stáje Dreamworks. Pokud se něco nepovede, musí se to rychle zastínit něčím novým. Pokud se něco povede, musí se toho nadělat tucty. Stačí se podívat na Shreka. Přísahal bych, že ještě před rokem a půl se Dreamworks dušovali, že čtvrtý díl bude vážně poslední. Cival tehdy tvrdil, že neměli točit ani dvojku. Podle mě neměli točit trojku a po ní si zřejmě spousta lidí začala definitivně myslet, že zlobr přesluhuje. Jenže vydělala celosvětově skoro 700 milionů dolarů a tak se náhle mluví o pěti kapitolách. Definitivně. Kdo by jim věřil? Stejně tak jsme mohli naivně doufat, že Spider-Mani budou opravdu tři. U Shreka se navíc tak nějak počítalo i se spinoffem Kocour v botách a bůhví čím ještě. Navzdory radikálnímu poklesu v kvalitě totiž marketing slavil úspěch. Zelený Shrekův popcorn šel i v Palace Cinemas na dračku. Mise splněna, ale co ty oběti na divácích, Stevene?

Steven zřejmě přes dolary žádné rozhořčené diváky nevidí a vypadá to, že v budoucnu hodlá vytěžit i další osvědčené značky. Ve světle této "sequelové inflace" se pak nelze divit zmínkám Michaela Baye o šesti filmech s Transformery (asi to fakt myslel vážně ;) nebo tomu, že Harrison Ford nepodepsal jen smlouvu na čtvrtého Indyho, podepsal smlouvu rovnou na tři filmy! Shia LaBeouf dokonce na čtyři, což přinejmenším naznačuje, že by mohl vzít klobouk a bič do rukou nadobro a stát se novou ikonou celé série. Tyhle úvahy jsou sice spíš hypotetické a podobné opce jsou tradiční pojistkou každé hollywoodské smlouvy, ale když to domýšlím do důsledků, přestává mi chutnat snídaně. Tedy ne že by se letní sezóna nakonec sama nezachraňovala ve své druhé půlce (nemám důvod být nespokojený), ale to úvodní trio trojek mě bude strašit ve snech ještě dlouho.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace