Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Fantastičtí Transformeři...


ikona
Cival
tržby
 

Roboti válí. A dokazují, že když chcete během amerického Dne nezávislosti převálcovat všechna kina nemusíte mít za sebou ani tak silnou FILMOVOU značku. Samozřejmě, pokud oživujete mechanická monstra japonské provenience, s nimiž si hráli kluci, holky, jejich tátové i učitelky hudební výchovy, trumfy se násobí. Ale nic se nevyrovná tomu, když z trailerů pomrkává příslib absolutní letní zábavy, která zas jednou přinese na plátna něco nového. Něco velkolepějšího a zábavnějšího, něco co víceméně přesahovalo naši představivost. Můžete si na Michaela Baye nadávat jak chcete, ale z trailerů na jeho spolupráci se Stevenem Spielbergem prostě čiší Matrix, anebo spíš Den nezávislosti sezóny 2007. Přímočará popcornová bomba, která přinejmenším posune technologické možnosti hollywoodských vypravěčů a která s trochou štěstí redefinuje požadavky na letní zábavu pro dalších několik měsíců a let. A taky udělá hvězdu z Megan Fox, jejíž zadek brzy svalí z trůnu sedínku Jessicy Alby.

Transformeři neničí rekordní tabulky. Takové privilegium prostě nepatří snímkům, jež startují svou pouť okolo posvátného 4. července. Vysoké výdělky rozložené do více dnů však zajišťují rychlé bobtnání konta, což se projevuje i u Bayových mašin. Ty se po osmimilionovém pondělním prologu odrazili k hezké šestidenní šňůře s tržbami přesahující dvacet milionů (jen čtvrtek a neděle byly za „pouhých“ 19), což vedlo k 152 milionům utrženým za první týden promítání. Nádherné číslo poslalo Transformery v předstihu mezi třístamilionové megahity letošího léta a pravděpodobně i napůl cesty mezi třetího Spider-Mana (celkem bude mít přes 340) a čerstvého Shreka (poleze přes 320). Na Transformerskou smršť ve zbytku světa se teprve čeká. Dřív než přijde, doprovázená konkurenčním náletem pátého Harryho Pottera, budou znít fanfáry na Michaela Baye. Vrchní klipař své generace si totiž po Ostrovu značně vyhladil image. Přejme mu to. A těšme se společnými silami na recenzi, kterou vám dopravíme na 99,9% během příštího týdne.

Čistých 67 milionů pro Transformery za uplynulý víkend pozorovala z druhého místa Pixarovka Ratatouille. Dalších 37 milionů a decentní propad o 38% jsou fajn a jistí 200 milionů. John McClane naproti tomu už za týden zdolá vymodlenou stovku, takže i finanční předpoklady pro případný pátý díl se podaří naplnit. A to se John teprve rozkoukává ve zbytku světa. Tamtéž zapadne bramborová komedie License to Wed, která nezaujala ani v Severní Americe. Deset milionů za víkend a sedmnáct od středy do neděle zamítlo velký comeback Robina Williamse. Ale divte se, když tahle laskavá komedie o excentrickém pastorovi měla nejen matné trailery, ale i tragické recenze. Sílu kritiky, resp. divácké spokojenosti přetavené v šeptandu stvrzují i procentuální poklesy dalších hollywoodských želízek. Božský Evan se nelíbí, a proto padá o 46% na osm melounů, čímž se mu vzdaluje i povinný stomilionový milník. Naopak velebený hororový thriller 1408 se už dostal při polovičním rozpočtu přes padesátku (propad o 33%), letní evergreen Zbouchnutá dál neztrácí víc jak třetinu svých předchozích výdělků (minus 29% a celkově už 132 milionů).

Naopak za losera je znovu dvojka Fantastické čtyřky, kterou Transformeři podojili o kina i o diváky. Poloviční pokles způsobuje, že se superhrdinové v USA a Kanadě jen lehce přenesou přes proinvestovaných 130 milionů. Deváté Sicko Michaela Moorea poplatí bez problémů devítimilionové náklady, ale druhý Fahrenheit z toho jednoduše nebude. Není divu. Za týden se předvede Harry Potter s Fénixovým řádem, zatímco Elisha Cuthbert zakvílí v Joffého hororu Captivity. Zajímavé menu.

Kompletní žebříček najdete tady.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (77)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace